Járvány

2020.12.02. 12:10

Csúszhat az Australian Open is

Hivatalos bejelentés ugyan még nincs, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy február 8-án, azaz az eredetileg tervezettnél három héttel később kezdődik majd Melbourne-ben az év első tenisz Grand Slam-tornája, az Australian Open.

Ez abból a levélből derül ki, amelyet Craig Tiley tornaigazgató küldött a játékosoknak, s amelyből idéz a The Age és a Sydney Morning című helyi lap.

„Eltartott egy ideig, de a nagyszerű hír az, hogy úgy néz ki, február 8-tól megrendezhetjük az Australian Opent”

- írta Tiley.

A tervek szerint a játékosok – szűkített stábbal – január 15. és 17. között érkezhetnek meg Ausztráliába, ahol két hét karantén vár rájuk. Ezen időszak alatt azonban edzhetnek, e célból naponta legfeljebb öt óra időtartamra elhagyhatják a hotelszobájukat. Emellett minden érintettet rendszeresen szűrnek majd koronavírusra.

Az ausztrál nyílt bajnokság az eredeti tervek szerint január 18-án kezdődne, Victoria állam kormánya azonban – ennek a tartománynak a fővárosa Melbourne – halasztást kért a szervezőktől és szigorú higiéniai előírások betartatását. Ausztrália eddig viszonylag jól „megúszta” a járványt, s a vezetők nem szeretnék, hogy a teniszezők behurcolják a vírust az országba.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!