jó lépés

2021.01.19. 19:00

Sakkozó lett a legjobban kereső e-sportoló

A sakkvilágbajnoki címvédő Magnus Carlsen bizonyult az e-sport – a versenyszerűen űzött számítógépes játékok mellett a sakkot is magában foglaló elektronikus sport – legjobban kereső játékosának 2020-ban.

The Norwegian chess player Magnus Carlsen participates at the Energy Denmark Champions Battle 2019 in the Circus Building, Copenhagen, Wednesday 22 May 2019 .. (Photo: Claus Bech / Ritzau Scanpix)

Forrás: AFP / Ritzau Scanpic

Fotó: Claus Bech

A 30 éves norvég versenyző a világháló pénzdíjas eseményein, mindenekelőtt az általa életre hívott internetes nemzetközi tornákon

510 587 dollárt keresett tavaly

- írta az insidethegames.biz.

A portál cikke szerint ugyanakkor az e-sportokat űző játékosok összbevétele jelentősen csökkent a koronavírus-világjárványból fakadó globális válság következtében.

A legjobb 50 játékos 76 százalékkal kevesebbet keresett, mint az előző esztendőben, a 2019-es 55 millió dollárról 11 millió dollárra esett vissza a 2020-as össznyeremény.

A top 50-be tartozók átlagéletkora 22,7 év volt, és hét tinédzser is szerepel a tavalyi félszázas listán a portál ismertetője szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!