történelmi pillanat

2021.02.08. 14:11

Ilyen még soha nem történt orosz hokimeccsen

Az orosz bázisú kontinentális hokibajnokság (KHL) történetében páratlan eseményként apa és fia ugyanazon a meccsen egy sorban lépett jégre.

A TASZSZ beszámolója szerint vasárnap, a kazah Barisz elleni győztes hazai bajnoki mérkőzésen az orosz Metallurg Magnyitogorszk támadója, a márciusban 40 éves Szergej Mozjakin az első harmadban egyszerre korcsolyázott pályára 19 esztendős fiával, Andrejjel. Amíg az ifjabbik Mozjakin KHL-es bemutatkozása alig egypercesre sikeredett – lecserélését követően már nem került újra pályára -, addig édesapja alaposan kitett magáért, az ő gólpassza után tett szert 2-1-es vezetésre a vendéglátó együttes, amely végül 3-2-re nyert.

A család és a liga történetében is mérföldkőnek számító jelenetet 1540 néző láthatta a Metallurg Arénában, ahol a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozások következtében a lelátónak csak a húsz százalékát tölthették meg a szurkolók.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!