Kosárlabda

2021.02.06. 22:29

Lemaradtak az Eb-ről a magyarok

A magyar női kosárlabda-válogatott a szombati eredmények alakulása folytán nem jutott ki a júniusi Európa-bajnokságra.

A kilenc selejtezőcsoportból a győztesek és az öt legjobb második szerzett részvételi jogot az Eb-re. Székely Norbert együttese csütörtökön Pöstyénben 65-57-re verte a házigazda szlovákokat, így két győzelemmel és két vereséggel fejezte be a csoportkört. Ez egyben azt jelentette, hogy az Eb-szereplés a többi meccs eredményétől függött, köztük a magyar érdekeltségű H csoportban a szombati Hollandia-Szlovákia találkozótól.

A szlovákok 61-50-re verték a hollandokat, így a H jelű trióban minden válogatott 2/2-es mérleggel zárt. A körbeverésből a magyarok a második helyen kerültek ki, így a bonyolultabb forgatókönyv valósult meg, vagyis a többi csoportot kellett figyelni.

Az A csoportbeli Bulgária-Görögország összecsapáson abban kellett reménykedni, hogy nem születik 13 pontnál nagyobb görög siker. A B csoportban az Izrael-Montenegró találkozón az izraeli bravúr jöhetett jól a magyaroknak, továbbá az is, ha az I csoportban nem alakul ki nagy különbség Lettország és Németország között. Ebből a három mérkőzésből kettőnek kellett a magyarok „szája íze” szerint alakulnia.

A három meccsből végül egyik sem végződött kedvezően a Székely-csapat szempontjából, így a legutóbbi, 2019-es kontinenstornán hetedik gárda – amely akkor 17 év után jutott újra negyeddöntőbe az Európa-bajnokságon – csak hetedik lett a csoportmásodikok között, és lemaradt a júniusi Eb-ről. Legutóbb 2013-ban rendeztek női kontinenstornát a magyarok nélkül.

Az idei Eb-nek Valencia és Strasbourg ad otthont, a két házigazda, azaz a spanyol és a francia válogatott automatikusan résztvevője a 16 csapatos viadalnak.

Az Eb résztvevői:

Belgium, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Fehéroroszország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Montenegró, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!