Forma-1

2021.02.17. 12:36

Már biztos az idény előtti teszt időpontja

A vb első futamát pedig ugyancsak a szahíri aszfaltcsíkon bonyolítják majd le március 28-án.

SAKHIR, BAHRAIN - DECEMBER 6: Pilots compete during the Formula 1 Sakhir Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir, Bahrain on December 6, 2020. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Ayman Yaqoob

Megerősítették, hogy március 12. és 14. között Bahreinben tartják a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezon előtti hivatalos tesztjét.

A sivatagi pálya vezetősége szerdán közölte, hogy az idényt megelőző egyetlen gyakorlás időpontja változatlan, a vb első futamát pedig ugyancsak a szahíri aszfaltcsíkon bonyolítják majd le március 28-án.

A háromnapos tesztet eredetileg a Barcelona közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán tartották volna, a koronavírus-járvány miatt azonban Bahreinbe helyezték át.

A rekordot jelentő, 23 versenyhétvégéből álló szezon Ausztráliában rajtolt volna, de szintén a pandémia miatt ezt is módosították, a melbourne-i futamot novemberre halasztották.

Forrás: MTI

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!