bajnokok ligája

2021.03.17. 10:26

Ilyen focit képzelt el Guardiola

Josep Guardiola nagyon elégedett volt csapata, a Manchester City teljesítményével azután, hogy a visszavágón is 2-0-ra legyőzte a Borussia Mönchengladbachot, és így 4-0-s összesítéssel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Budapest, 2021. március 16. Kevin De Bruyne, a Manchester City gólszerzõje (k) ünnepel csapattársaival a Borussia Mönchengladbach ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ visszavágóján játszott mérkõzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. március 16-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A spanyol tréner egyetértett azzal a megállapítással, hogy utólag néha könnyűnek tűnik egy összecsapás, de emlékeztetett rá, hogy ez a sorozat tud csapdákat rejteni, ezért nagyon komolyan vették a második budapesti találkozót is.

„Az elejétől kezdve uraltuk a helyzetet, a két csodálatos gól után pedig minden egyszerűvé vált. Ugyanakkor az, ahogy játszottunk, megint igazán jó volt.

Mindenki jól helyezkedett, gyorsan járattuk a labdát. Ha a tengelyben összezártak, akkor Phil (Foden) és Rijad (Mahrez) jóvoltából a széleken próbálkoztunk, ha pedig oda figyeltek, középen vezettünk támadásokat.” – fogalmazott.

Guardiola úgy látta: minden játékosa nagyon koncentráltan futballozott.

Kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a BL-ben eddig csak egyetlen gólt kaptak, még a csoportkör első mérkőzésén a Portótól, amit nagyon meggyőzőnek nevezett. Ezzel összefüggésben külön kiemelte két középső védője, Ruben Dias és John Stones teljesítményét.

A City több mint 700 perce őrzi hibátlanul a kapuját a BL-ben, melynek történetében ez a második leghosszabb sorozat az Arsenal 15 évvel ezelőtti 995 perce után.

Marco Rose, az utóbbi időben a Bundesligában is gyengélkedő németek vezetőedzője úgy vélekedett: az ellenfél egyszerűen túl erős volt a számukra.

„Ezt szégyenkezés nélkül el kell ismerni” – szögezte le, hozzátéve, hogy a City tarthatatlannak bizonyult, az idő előrehaladtával pedig a játékosai eltökéltsége csökkent.

„Összeségében persze többre számítottunk, a fiúk úgy álltak hozzá, de

amikor ilyen minőséggel találod szemben magad, néha nagyon nehézzé válik a dolog”

- folytatta.

A Borussia Mönchengladbach a német bajnokságban és a BL-ben is sokáig jól szerepelt, de mélyrepülésbe kezdett azóta, hogy február közepén bejelentették: Marco Rose a következő idényben már a Borussia Dortmund edzője lesz.

A BL-párharc első mérkőzését és a visszavágót is a Puskás Arénában játszották a koronavírus-járványban bevezetett korlátozások miatt. A Manchester City – amely az összes sorozatot tekintve a legutóbbi 25 mérkőzéséből 24-et megnyert – egymás után negyedszer jutott negyeddöntőbe a BL-ben. Ugyanakkor az előző három alkalommal ott be is fejezte a szereplését.

Forrás: MTI

Borítókép: Kevin De Bruyne, a Manchester City gólszerzője (k) ünnepel csapattársaival a Borussia Mönchengladbach ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján játszott mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. március 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!