bajnokok ligája

2021.03.10. 07:11

Torinóban tett csodát a Porto

A Porto nagy meglepetésre kiejtette a Juventust, mivel a 2-1-re megnyert hazai mérkőzés után kedden hosszabbítást követően csak 3-2-re kapott ki a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

FC Porto's Portugese defender Pepe (L), wearing a band-aid after receiving a headbutt on a corner kick, holds hand with Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus Turin and FC Porto on March 9, 2021 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

Jól kezdett a Juventus, az első percek után azonban a Porto rendezte sorait és veszélyes kontratámadásokat vezetett, az egyik végén pedig büntetőhöz jutott és 20 perc után vezetett. A torinóiakat megzavarta a gól, feszülten, rengeteg hibával játszottak és az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a portugálok feltolt védekezésével. A fordulás után nagyot fordult a meccs képe, a Juventus gyorsan egyenlített, majd emberelőnybe került és még a félidő közepe előtt Federico Chiesa második találatával átvette a vezetést.

A rendes játékidő folytatásában nagy fölényben volt a hazai együttes, ám nem tudott újra betalálni, így a hosszabbítás következett. A ráadás első felében csapkodó és durva volt a játék, a másodikban viszont egy szabadrúgásból Sergio Oliveira ismét gólt rúgott, amire hiába válaszolt gyorsan a Juve, a két idegenben szerzett gól a Porto továbbjutását eredményezte.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Juventus (olasz)-FC Porto (portugál) 3-2 (0-1, 2-1, 2-1) – hosszabbítás után

gól: Chiesa (49., 63.), Rabiot (117.), illetve Oliveira (19., 115., az elsőt büntetőből)

kiállítva: Taremi (54., Porto)

Továbbjutott: a Porto, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

korábban:

Borussia Dortmund (német)-Sevilla (spanyol) 2-2 (1-0)

gól: Haaland (35., 54., a másodikat büntetőből), illetve En Nesziri (69., 90+6., az elsőt büntetőből)

Továbbjutott: a Dortmund, 5-4-es összesítéssel.

Forrás: MTI

Borítókép: a két barát, a boldog Pepe és a szomorú Ronaldo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!