bayern münchen

2021.04.28. 17:20

Lewandowski jelenlegi és leendő edzőjéről is csak jókat tudott mondani

A Bayern München jelenlegi és következő vezetőedzőjét, Hans-Dieter Flicket és Julian Nagelsmannt is dicsérte a csapat lengyel labdarúgója, Robert Lewandowski.

Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski is taken off by Bayern Munich's German head coach Hans-Dieter Flick (C) during the German first division football Bundesliga match FC Augsburg v FC Bayern Munich in Augsburg, southern Germany, on January 20, 2021. (Photo by Andreas GEBERT / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Andreas Gebert

„Hansi nemcsak nagyszerű edző, hanem nagyszerű ember is, akivel magánügyekről is beszélhetünk.

Történelmi tettet hajtottunk végre együtt. Ez a legjobb időszakom a Bayernnél, mert mindig világosan megtervezte és elmagyarázta, mire számítsunk”

- mondta az idény végén távozó Flickről a tavaly a világ legjobb játékosának megválasztott Lewandowski.

A 2019 novemberében kinevezett Flick irányításával a müncheniek hat trófeát nyertek, és valószínűleg a mostani szezonban ismét bajnokok lesznek. A szakember ennek ellenére távozik posztjáról, mert a hírek szerint elmérgesedett a viszonya Hasan Salihamidzic sportigazgatóval.

A helyét Julian Nagelsmann veszi át, aki korábban a Hoffenheim vezetőedzője volt, jelenleg pedig az RB Leipzig trénere.

„Nem ismerem jól Nagelsmannt, de annyit mondhatok, mindig sikerül olyan szintre juttatnia a csapatát, amire nem is gondolnánk”

- nyilatkozott a lengyel csatár. Hozzátette, Nagelsmann csapatainak teljesítménye többnyire meghaladja a várakozásokat, és meghaladja azt, amire a játékosok egyéni képességei alapján számítani lehet.

Vezetésével a Hoffenheim 2017-ben negyedik lett a Bundesligában, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt – illetve december óta Szoboszlai Dominiket – foglalkoztató lipcseiek pedig tavaly az elődöntőig jutottak a Bajnokok Ligájában. A Bayern a hírek szerint világrekordnak számító 25 millió eurót fizet az RB Leipzignek, hogy 2023-ig érvényes szerződése ellenére engedje el a 33 éves trénert.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!