vb-selejtezők

2021.04.01. 14:00

Löw: most mindenkinek el kell gondolkodnia

Joachim Löw szövetségi kapitány szerint a német válogatottnak nem szabad elvesztenie a hitét önmagában azok után, hogy szerdán este meglepetésre 2-1-re kikapott Észak-Macedóniától a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában.

31 March 2021, North Rhine-Westphalia, Duisburg: Football: World Cup Qualification Europe, Germany - North Macedonia, Group Stage, Group J, Matchday 3 at Schauinsland-Reisen Arena. German coach Joachim Löw speaks during a post-match interview. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Federico Gambarini

A németek – akik a nyári Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szerepelnek majd – húsz év után először veszítettek hazai pályán vb-selejtezőt, azóta 35 mérkőzésen maradtak veretlenek, a legutóbbi 18-at pedig megnyerték. Így ráadásul az Eb után távozó Löw a vb-selejtezőket tekintve vesztes meccsel fejezi be a munkát a Nationalelfnél.

A szakember a szerdai összecsapás után azt mondta, hogy természetesen óriási csalódottságot éreznek az eredmény miatt.

„Az előző két mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem találtuk a játékunkat” – fogalmazott. „Ennek megvannak az okai.

Nem volt tempó a játékunkban, ahelyett, hogy passzoltunk volna, sokat futottunk a labdával. Az előrejátékban sokat hibáztunk és nem találtuk az ellenszert az észak-macedónok mély védekezésére.”

Löw hozzátette: 1-1-nél adódott egy óriási gólszerzési lehetőségük, amikor Ilkay Gündogan és Timo Werner kettő az egyben mehetett a vendégek kapuja felé, de ez végül kimaradt. A szakvezető úgy érezte, ez nyomot hagyott a csapatán.

A németek egymás után másodszor is vereséggel kénytelenek megkezdeni a hosszú, mérkőzések nélküli időszakot – ősszel a spanyoloktól elszenvedett 6-0-s kudarcot kellett jó ideig emészteniük -, a kapitány szerint a mostani fiaskót is fel kell dolgozniuk.

„De fontos, hogy ezúttal mindenki vállalja a maga felelősségét, játékos és tréner egyaránt. És gondolkodjon el azon, hogy mit csinálhatnánk jobban.

Semmi esetre sem szabad elvesztenünk a hitünket a csapat erejében. És azt az érzést sem szabad elengednünk, hogy egy jó tornát játszhatunk júniusban és júliusban”

- fogalmazott Löw.

A 61 éves szakember arra a kérdésre, hogy a korábban száműzött Thomas Müllert és Mats Hummelst is beválogatja-e majd az Eb-keretbe, kitérő választ adott:

„Erre ma, egy mérkőzés alapján nem lehet válaszolni. A döntés majd májusban születik meg.”

A németek a szerdai fiaskó után csak a harmadik helyen állnak a csoportjukban Örményország és Észak-Macedónia mögött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!