bundesliga

2021.04.16. 09:35

Online edzéseket terveznek a Herthánál

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC játékosai online edzésekkel őrizhetik meg erőállapotukat a koronavírusos megbetegedések miatti 14 napos karantén ideje alatt.

10 April 2021, Berlin: Football: Bundesliga, Hertha BSC - Bor. Mönchengladbach, Matchday 28 at the Olympiastadion. Hertha coach Pal Dardai before the match. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Tobias Schwarz/AFP POOL/dpa (Photo by TOBIAS SCHWARZ / AFP POOL / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / POOL / dpa Picture-Alliance

Fotó: Tobias Schwarz

„A házi karantén időszakában a csapat a szakmai stáb irányításával virtuális edzéseket végez, hogy jó erőállapotban maradjon.

A nehéz körülmények ellenére elfogadjuk a helyzetet, és mindent megteszünk, hogy sikeresen zárjuk a szezont”

- mondta Arne Friedrich sportigazgató.

Csütörtök reggel derült ki, hogy Dárdai Pál vezetőedző, Admir Hamzagic másodedző, és a csatár Dodi Lukebakio koronavírustesztje is pozitív lett. Mindhárman tünetmentesek, és karanténba kerültek, ahogyan a kontaktszemélynek számító edző, Andreas Neuendorf is. Estére kiderült, hogy egy újabb berlini játékos, Marvin Plattenhardt is megfertőződött, ezért péntektől kéthetes karantén vár az egész csapatra és a szakmai stáb minden tagjára.

A klub honlapjának beszámolója szerint már kérvényezték a Mainz, a Freiburg és a sereghajtó Schalke elleni mérkőzések elhalasztását.

„Egészségügyi szempontból ez abszolút helyes lépés, szakmai szempontjából viszont érzékenyen érint minket, mert május 22-ig hat mérkőzés vár ránk, amelyeken ki kell harcolnunk a bennmaradást”

- mondta Arne Friedrich.

Rune Jarstein volt az első Hertha-játékos, aki megfertőződött, a norvég kapus pozitív teszteredményét április 5-én jelentette be a klub. A sportigazgató ennek kapcsán elmondta, a legutóbbi válogatott szünetben ismét szigorítottak a higiéniai intézkedéseken, de ez nem bizonyult elégségesnek.

A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!