nba

2021.05.17. 15:30

Jordan egykori csapattársát is beválogatták a Hírességek Csarnokába

Paul Pierce, Chris Bosh, Chris Webber, Ben Wallace és a horvát Toni Kukoc a legnevesebb a kosárlabda Hírességek Csarnokába vasárnap beválasztott tizenhat új tag közül.

Chicago Bulls head coach Phil Jackson (C) yells at Toni Kukoc (R) as Dennis Rodman (L) listens during a timeout 14 June during first half of game five in the NBA Finals at Key Arena in Seattle, Washington . The Bulls lead the series 3-1. AFP PHOTO/Brian BAHR (Photo by Brian BARH / AFP)

Forrás: AFP / Brian Bahr

Fotó: AFP

Pierce 2008-ban a Boston Celtics gárdájával lett bajnok az NBA-ben, az egészségi okok miatt korán visszavonuló Bosh 2012-ben és 2013-ban a Miami Heattel kétszer ért a csúcsra, Kukoc pedig 1996 és 1998 között háromszor a Chicago Bulls csapatával. Utóbbit

1996-ban a legjobb hatodik embernek választották.

A 19 szezon alatt több mint 26 ezer pontot termelő Pierce és a 2008-ban az amerikai válogatottal olimpiai bajnok Bosh az első lehetséges alkalommal bekerült az elittársaságba.

Ben Wallace 2004-ben a Detroit Pistons bajnoki címében szerzett elévülhetetlen érdemeket, mint

a liga legjobb védekező játékosa, ugyanis 2002 és 2006 között négyszer nyerte el ezt a címet.

Chris Webber ugyan sosem volt bajnok, de ötször választották be az All-Star gálára.

A beválasztott szakemberek közül a játékosként 11-szeres bajnok Bill Russell a leghíresebb, aki az NBA első színesbőrű vezetőedzője volt és kétszer vezette bajnoki címre a Boston Celticset. A WNBA-ből Yolanda Griffith és Lauren Jackson került a sportág legendái közé, illetve korábbi elnöke, Val Ackerman.

A most beválasztott tagokat szeptember 11-én iktatják be a sportág Hírességek Csarnokába.

Forrás: MTI

Borítókép: Phil Jackson épp higgadtan mondja Kukocnak, hogy kell neki a 96-os bajnoki gyűrű is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!