forma-1

2021.05.25. 09:40

Kiderült, miért nem tudott rajthoz állni Leclerc

A kardántengelyagy meghibásodása miatt nem tudott rajthoz állni a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője, aki szombaton megnyerte az időmérő edzést hazai futamán.

Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc looks on ahead of the drivers parade prior to the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 23, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrej Isakovic

Az olasz istálló közlése szerint a hiba az időmérőn történt baleset következménye volt. Miután az autót visszaszállították Maranellóba, a vizsgálatok során kiderült, hogy

a baloldali agy károsodott, majd amikor Leclerc vasárnap bevett néhány kanyart a pályán, el is tört.

A 23 éves monacói pilóta a boxutcából kivezető körön jelezte rádión a csapatnak, hogy problémák vannak a versenyautójával, ezért lassú tempóban visszagurult a boxba. A Ferrari szakemberei átnézték a versenyző autóját, és arra jutottak, hogy Leclerc nem tud elindulni a futamon.

A pilóta szombaton megnyerte az időmérőt, az utolsó gyors körén azonban összetörte a Ferrarit, mivel a szalagkorlátnak ütközött.

Az olasz istálló szakemberei ezután átvizsgálták a versenyautó sebességváltóját, de nem találtak komoly problémát, és nem cserélték ki az alkatrészt.

Leclerc helye ezért üresen maradt a rajtrácson, a futamot pedig a második kockából startoló holland Max Verstappen (Red Bull) nyerte.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!