real madrid

2021.05.31. 12:30

Zidane elárulta, miért távozott Madridból

Nyílt levélben búcsúzott a Real Madrid szurkolóitól Zinédine Zidane vezetőedző, aki felfedte, hogy a bizalom hiánya miatt távozott a klubtól.

(FILES) In this file photo taken on May 05, 2021 Real Madrid's French coach Zinedine Zidane reacts during the UEFA Champions League second leg semi-final football match between Chelsea and Real Madrid at Stamford Bridge in London on May 5, 2021. - Zinedine Zidane resigned as Real Madrid manager because he felt the Spanish club no longer had any faith in him, he wrote in an open letter on May 31, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

Az aranylabdás futballista, aki játékosként egy, majd edzőként három alkalommal hódította el a Bajnokok Ligáját a madridiakkal, az AS című sportnapilapban megjelent nyílt levelével búcsúzott.

„Kedves madridisták, húsz éve, amikor először betettem a lábam Madridba, majd felvettem a fehér mezt, érzem, hogy körbe vesztek szeretettel. Mindig is éreztem, hogy valami különleges van köztünk” – kezdte érzelmes felütéssel a 48 éves tréner.

Zidane leírta, hogy első regnálást követően, 2018 májusában azért állt fel a kispadról, mert a két és fél év alatt mindent megnyert az együttessel, és úgy gondolta, a csapatnak akkor egy új impulzusra, másik útra volt szüksége ahhoz, hogy a csúcson maradjon.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Zidane elmondta, ezúttal más volt a helyzet.

Egyszerűen nem érezte a bizalmat a klub felől, hogy közép- és hosszútávú terveit megvalósítsa.

Hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy akkora klubnál, mint a Real Madrid, ha nem nyer semmit, akkor az edzőnek mennie kell. Ugyanakkor véleménye szerint a vezetők elfelejtették, milyen eredményeket ért el korábban a csapattal és a szakmai stábbal, illetve milyen napi kapcsolatban volt velük, valamint a körülöttük dolgozó 150 személlyel. Éppen ezért nagyon fájt számára – és az egész csapatnak -, hogy vereségek után mindig arról olvasott az újságokban: mennie kell a kispadról.

„Ezek szándékosan kiszivárogtatott, és az újságokban megjelenő üzenetek voltak, amelyek negatív hatást gyakoroltak a csapatra. Kételyeket ébresztettek és félreértésekhez vezettek”

- közölte.

A Real ebben a szezonban – 11 év után – trófea nélkül maradt, a La Ligában a városi rivális Atlético Madrid mögött második lett, a Bajnokok Ligájában a későbbi győztes Chelsea búcsúztatta az elődöntőben, a Király Kupában pedig már a 32 között kiesett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!