nba

2021.06.01. 10:10

Egy győzelemre a továbbjutástól a Jazz

Az alapszakaszgyőztes Utah Jazz ismét győzött a Memphis Grizzlis otthonában, így már 3-1-re vezet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első fordulójában.

Rudy Gobert (R) of the Utah Jazz and Jonas Valanciunas (L) of the Memphis Grizzlies fight for a position during an NBA Western Conference playoff game 1 against the Memphis Grizzlies at Vivant Smart Home Arena in Salt Lake City, Utah on May 23, 2021. (Photo by GEORGE FREY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: George Frey

A Jazz legeredményesebb játékosa Donovan Mitchell volt 30 ponttal, de komoly segítséget kapott társaitól: Rudy Gobert 17 pontjából 13-at a harmadik negyedben szerzett, míg az NBA legjobb hatodik emberének választott Jordan Clarkson 24, Bojan Bogdanovic pedig 13 pontot tett be a közösbe.

A hazaiaknál az előző három mérkőzésen 33,7 pontot átlagoló Ja Morant ezúttal megállt 23 pontnál, de volt 12 gólpassza is.

A nap másik mérkőzésén a Washington Wizards hazai pályán nyert a keleti első Philadelphia 76ers ellen, így elkerülte a „söprést”, és 3-1-re szépített. A fővárosiaknál Russell Westbrook 19 ponttal, 21 lepattanóval és 14 gólpasszal karrierje 12. tripla dupláját érte el a rájátszásban, amivel beérte az örökrangsor harmadik helyén Jason Kiddet. A Philadelphiánál az MVP-címre is esélyes Joel Embiid az első negyedben térdsérülést szenvedett és egyelőre nem lehet tudni, mennyi időre dőlt ki a sorból.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:

Keleti főcsoport:

Washington Wizards-Philadelphia 76ers 122-114

A párharc állása: 3-1, Philadelphia 76ers javára.

Nyugati főcsoport:

Memphis Grizzlies-Utah Jazz 113-120

A párharc állása: 3-1, a Utah Jazz javára.

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.

Forrás: MTI

Borítókép: Rudy Gobert (j) és Jonas Valanciunas az első meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!