rövid karrier

2021.06.17. 15:43

Gattuso három hetet bírt a Fiorentinánál

Nem ért egyet a klub játékosigazolási politikájával, ezért három hét után távozik Gennaro Gattuso vezetőedző a Fiorentina labdarúgócsapatától.

Gennaro Gattuso manager of SSC Napoli gestures during the Serie A match between SSC Napoli and Hellas Verona at Stadio Diego Armando Maradona, Naples, Italy on 23 May 2021. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Giuseppe Maffia

Gattuso érkezését május 25-én jelentette be Rocco Commisso, a klub tulajdonosa és elnöke, azonban a nyári átigazolásokban nem egyezett a véleményük, így a vezetőedző közös megegyezéssel távozik.

A tréner alig várta, hogy a klub leigazolja a portugál Sergio Oliveirát a Portótól, ám a Fiorentina vezetősége hezitált a 20 millió eurós átigazolási díj miatt.

Ugyancsak Gattuso szorgalmazta, hogy a portugál Goncalo Guedest szerezzék meg a Valenciától.

A firenzei gárda a legutóbbi bajnoki idényben a 13. helyen végzett,

ezért nem hosszabbítottak Giuseppe Iachinivel.

A játékosként világbajnok, 43 éves Gattusónak az előző szezon végén járt le a szerződése a Napolinál, amellyel legutóbb ötödikként végzett a Serie A-ban, így lemaradt a Bajnokok Ligájáról.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!