Foci-Eb 2020

2021.06.09. 12:17

Löw: nagyon megörültem, hogy Flick jön utánam

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw úgy véli, hogy volt asszisztense, Hansi Flick ideális utódja lesz a poszton.

07 June 2021, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Football: European Championship, international matches, Germany - Latvia in the Merkur Spiel-Arena. German coach Joachim Löw gives a thumbs up. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Thilo Schmürgen/Reuters Pool/dpa (Photo by Thilo Schmürgen / REUTERS POOL / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / REUTERS POOL / dpa Picture-Alliance

Fotó: Thilo Schmürgen

A tréner a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű torna után távozik, s már régóta tudni lehet, hogy a Bayern Münchennel sikert sikerre halmozó Flick lesz az új kapitány.

„Amikor már konkréttá vált, hogy Hansi szeretné elvállalni ezt a munkát, nagyon megörültem”

– mondta a 61 éves Löw, aki 15 év után távozik posztjáról.

A szakember nagyon bízik Flickben, aki a 2014-es, brazíliai világbajnoki cím kiharcolásakor a segítője volt.

„Tudom, hogy Hansi hogyan működik, hogyan gondolkodik. Empatikus, megtalálja az utat a játékosokhoz”

– fogalmazott Joachim Löw.

„Továbbá támadó felfogású játékstílust követ és ez nekem különösen tetszik. Ez ugyanis a jövő: Németországnak a folytatásban is kötelező technikás futballt játszania, és nem szabad visszatérnie a gyökerekhez, amikor mások csak a küzdelemmel és a kemény játékkal jellemezték a Nationalelfet.

A játék mostani kultúrája teljesen más, és ez a jövő. És Hansi Flick ebbe tökéletesen passzol”

– fűzte hozzá.

Szerinte a csapat nagyszerű jövő előtt áll.

„Van elég játékosunk, 23, 24, 25. Két-három-négy év múlva a megszerzett tapasztalattal hasonló aranygeneráció nőhet ki belőlük, mint a Lahm, Schweinsteiger, Boateng, Khedira, Özil, Kroos, Neuer, Hummels, Müller fémjelezte együttes” – véli Löw.

Flick a 2024-es Európa-bajnokság végéig kötelezte el magát.

A magyar válogatott június 23-án találkozik a németekkel az Eb-n, a müncheni találkozóra az F csoport 3. fordulójában kerül sor.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!