copa america

2021.06.18. 10:00

Neymarékat nem lehet megállítani

A brazil labdarúgó-válogatott fölényes győzelemmel folytatta szereplését a Copa Americán: a házigazda a csütörtöki játéknapon 4–0-ra bizonyult jobbnak Perunál.

Brazil's Neymar gives the thumb up during the Conmebol Copa America 2021 football tournament group phase match between Peru and Brazil at the Nilton Santos Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on June 17, 2021. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mauro Pimentel

A címvédő brazilok Alex Sandro révén már a 12. percben megszerezték a vezetést, előnyüket a 68. percben Neymar duplázta meg.

A hazai csapat a hajrában további két gólt szerzett, és végül fölényes győzelmet aratott a tornán ezzel a vereséggel bemutatkozó peruiak ellen.

Brazília sorozatban a kilencedik győzelmét aratta, ezeken 26–2-es gólkülönbsége mellett nyolcadik alkalommal nem kapott gólt.

Neymar 107. válogatottbeli fellépésén a 68. találatát szerezte, és eggyel közelebb került a brazil csúcstartó, 92 meccsén 77-szer eredményes Peléhez.

A sportági legenda közösségi oldalán ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg: nagyon szurkol Neymarnak, hogy elérje az ő rekordját, és játékával még mindig ugyanolyan örömet szerez neki, mint amikor először látta őt a pályán.

A csoport másik csütörtöki találkozóján Kolumbia és Venezuela nem bírt egymással, az összecsapás gól nélküli döntetlent hozott.

Eredmények, B csoport:

Brazília–Peru 4–0 (1–0)

gól: Alex Sandro (12.), Neymar (68.), Ribeiro (89.), Richarlison (93.)

Kolumbia–Venezuela 0–0

kiállítva: Luis Diaz (94., Kolumbia)

Az állás: 1. Brazília 6 pont/2 mérkőzés (7–0), 2. Kolumbia 4/3 (1–0), 3. Venezuela 1/2 (0–3), 4. Ecuador 0/1 (0–1), 5. Peru 0/1 (0–4)

A két csoportból az első négy-négy helyezett jut tovább a kieséses szakaszba.

Forrás: MTI

Borítókép: Neymar mutatja, hogy elég okés a helyzet a válogatottnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!