Foci-Eb 2020

2021.06.16. 11:10

Pavard bevallotta, hogy elájult meccs közben

Saját elmondása szerint tíz-tizenöt másodpercre elájult Benjamin Pavard, a világbajnok francia labdarúgó-válogatott védője a németek ellen 1-0-ra megnyert keddi Európa-bajnoki összecsapáson.

France's defender Benjamin Pavard (top) lies on the pitch injured after being caught by Germany's defender Robin Gosens in a challenge during the UEFA EURO 2020 Group F football match between France and Germany at the Allianz Arena in Munich on June 15, 2021. (Photo by ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Alexander Hassenstein

A müncheni mérkőzésen a Bayern München futballistája Robin Gosensszel ütközött egy beadást követően, majd percekig ápolásra szorult, de visszatért a pályára.

„Ki voltam ütve tíz-tizenöt másodpercre, azután már jobb volt”

- mondta a meccs után a jobb hátvéd.

A torna előtt mind a 24 résztvevő csapat aláírta azt az egyezményt, amely különleges szabályokat ír elő a lehetséges agyrázkódásos esetekre.

Mindezek ellenére a profi játékosokat tömörítő FIFPro alelnöke, Francis Awaritefe arról beszélt, hogy a futballban ezzel a jelenséggel továbbra sem foglalkoznak kellőképpen. A szervezet például már hosszabb ideje próbálja elérni, hogy ilyen esetekben átmenetileg cserélni lehessen a keretben, a játékos pedig hat nap után visszatérhetne a csapathoz.

„Nagyon aggódunk, mivel a labdarúgás komoly lemaradásban van más sportágakkal szemben az agyrázkódási protokollok tekintetében”

- tette hozzá Awaritefe.

A magyarokkal és a címvédő portugálokkal is egy csoportban lévő franciák 1-0-ra nyerték az összecsapást.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!