összeolvadás

2021.06.21. 16:10

Rövid kihagyás után ismét edzőnek áll Hagi

A 125-szörös román válogatott Gheorghe Hagi a következő idénytől a román élvonalbeli Farul Constanta csapatát fogja irányítani, miután a nagy múlttal rendelkező klub és a Hagi által alapított Viitorul Constanta az összeolvadásról döntött – jelentették be hétfőn az érintettek.

Gheorghe Hagi head coach of FC Viitorul Constanta in action during the game Romania League 1 between Sepsi OSK v FC Viitorul Constanta, in Sfantu Gherghe, Romania, on June 27, 2020. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto) (Photo by Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Alex Nicodim

Hagi korábban edzette már a Viitorult, amelynek egyben a tulajdonosa is, de időközben visszalépett, és a háttérből igazgatta a klub sorsát. A csapat 2017-ben román bajnoki címet nyert, az idén azonban gyengén szerepelt az élvonalban, a rájátszásba sem jutott be, és végül a 10. helyen végzett. A Viitorul főleg a Hagi által alapított és az ő nevét viselő labdarúgó-akadémián nevelkedett játékosokra építette a játékoskeretét.

Az 1958-ban alapított Farul a fekete-tenger-parti Konstanca kikötőváros nagy hagyománnyal rendelkező együttese, amely mostanáig a másodosztályban szerepelt.

Az összeolvadás nyomán az új csapat a Farul nevet viseli, a Viitorul által működtetett Hagi Akadémia pedig elsősorban a Farul számára fogja nevelni a futballistákat.

A Farul elnöke a Hagi jó barátjának számító Gheorghe Popescu korábbi román válogatott hátvéd lesz, aki mostanig a Viitorul elnöke volt. Popescu korábban futballistaként a Barcelonában és a Galatasarayban is játszott.

Az összeolvadás nyomán megalakult klub élvezi a helyi önkormányzat támogatását, így Vergil Chitac, a város polgármestere a bemutatkozó sajtótájékoztatón bejelentette, hogy

egy 18 ezer férőhelyes új stadiont építenek a Farulnak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!