Konferencia-liga

2021.07.29. 22:25

Kettős vereséggel esett ki a Puskás Akadémia

A végén a hazaiak a szépítésért küzdöttek, de ez sem jött össze.

Felcsút, 2021. július 29. A felcsúti csapat játékosai a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - FK Rigas FS visszavágó mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2021. július 29-én. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Az idegenbeli 0-3 után hazai pályán 2-0-ra kikapott a Puskás Akadémia FC a lett FK Rigas FS-től a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének a második fordulójában, így 0-5-ös gólkülönbséggel kiesett.

Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó: Puskás Akadémia FC -FK Rigas FS (lett) 0-2 (0-0)

Felcsút, 980 néző v.: Altmann (osztrák)

gólszerzők: Lemajic (52.), Deocleciano (69.)

sárga lap: Nagy Zs. (30.), van Nieff (71.), illetve Savalnieks (16.), Simkovic (34.), Strumia (91.)

Továbbjutott: a Rigas kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel.

Puskás Akadémia:

Tóth B. – Corbu, Joao Nunes, Spandler, Stronati, Deutsch L. (Kozák a szünetben) -van Nieff, Baluta (Géresi 61.) – Slagveer (Kiss T. 61.), Plsek (Favorov 71.), Nagy Zs.

FK Rigas FS:

Cerniauskas – Savalnieks (Pikk 76.), Jagodinskis (Stuglis 76.), Lipuscek, Sorokins – Simkovic, Strumia, Saric – Friesenbichler (Kouadio 61.), Lemajic (Regza 84.), Deocleciano (Villela 84.)

Támadólag lépett fel a háromgólos hátrányban lévő Puskás Akadémia, de az ellenfél kapuja előtt rendre rossz döntéseket hoztak a felcsútiak. A lettek elsősorban a védekezéssel voltak elfoglalva, ám amikor megszerezték a labdát, gyors ellentámadások végén igyekeztek tovább növelni az előnyüket.

A második félidő elején még nagyobb fokozatra kapcsolt a felcsúti gárda, percekre beszorította a vendégeket. Gólt azonban a Rigas szerzett, az egy hete két találatot jegyző, szerb Darko Lemajic volt eredményes. Tovább támadott a Puskás Akadémia, a lett együttes pedig újabb gólt ért el, ezzel összesítésben már öttel vezetett. A végén a hazaiak a szépítésért küzdöttek, de ez sem jött össze.

A Rigas a harmadik körben a belga Genttel találkozik, amely 4-2-es összesítéssel kiverte a norvég Valerengát.

Forrás: MTI

Borítókép: A felcsúti csapat játékosai a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Puskás Akadémia FC – FK Rigas FS visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2021. július 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!