német szuperkupa

2021.08.18. 11:00

Nagelsmann köszönetet mondott Flicknek

Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a kedden megnyert Német Szuperkupa az előző szezon jutalma, amelyben még Hansi Flick irányította a bajorokat.

firo: 17.08.2021, Fuvuball, 2nd Bundesliga, season 2021/2022, SUPERCUP, BVB, Borussia Dortmund - FC Bayern Mvºnchen Julian Nagelsmann, substitution, Robert Lewandowski (Photo by Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Ralf Ibing

A bajnoki címvédő Bayern 3-1-re nyerte meg a Borussia Dortmund elleni összecsapást, így a nyáron érkezett Nagelsmann-nak új csapatánál nem kellett sokat várnia az első trófeájára.

„Ez a mostani cím az előző szezon jutalma, így leginkább még Hansi és a csapat érdeme.

Én viszont szeretném folytatni a trófeák gyűjtését, mert többet akarok nyerni, nem csak egyet. Az elődöm és a játékosok sokat szereztek” – mondta, majd kiemelte a találkozón duplázó lengyel szupersztár, Robert Lewandowski érdemeit, akiről azt mondta, hogy hihetetlen profi szellemiséget képvisel, és jelenléte a pályán olyan, mint egy „kiemelkedő életbiztosítás”.

Az előző szezon bajnoki gólkirálya két gólja mellett csapata harmadik találatánál az előkészítésből vette ki a részét. Lewandowski sorozatban a 14. tétmérkőzésén szerzett gólt, a német profi futballban csak a vasárnap elhunyt legendás előd, Gerd Müller előzi meg, aki az 1969/70-es szezonban egymást követő 16 meccsen volt eredményes.

A Szuperkupa-mérkőzés kezdése előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a Nemzet bombázójára.

A dortmundi vezetőedző, Marco Rose szintén nyártól irányítja csapatát, amellyel a jó szezonrajtot követően – 3-0-s győzelem a Német Kupában, majd 5-2-es hazai siker a bajnokság nyitófordulójában – először hagyta el vesztesen a pályát. Rose kiemelte: Marco Reus szépítő gólját követően – dortmundi szemszögből azzal alakult 1-2-re az állás – játékukban benne volt az egyenlítés lehetősége, és még akkor is sok pozitívumot látott csapata részéről, ha végül az nem sikerült, és kikaptak.

„Bátran kell játszanunk a továbbiakban is, és tanulnunk kell a hibáinkból” – mondta jókedvűen Rose.

Forrás: MTI

Borítókép: Nagelsmann és Lewandowski a meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!