brazil-argentin

2021.09.07. 10:35

Eljárást indítottak a karanténszegő argentin játékosok ellen

A brazil hatóságok eljárást indítottak a négy argentin labdarúgó ellen, akik a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szabályokat megszegve utaztak be az országba a két ország vasárnapi világbajnoki selejtezőjére.

Fotós: Anadolu Agency via AFP

Fotós: Anadolu Agency via AFP

Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero úgy érkezett meg a Sao Pauló-i találkozóra, hogy nem jelezte, miszerint 14 napon belül Angliában járt, holott mind a négyen szigetországi klubban játszanak. Buendia és Martínez az Aston Villa, Lo Celso és Romero a Tottenham légiósa, közülük az utóbbi három pályára is lépett vasárnap, pedig

karantén várt volna rájuk, mivel két héten belül még Nagy-Britanniában voltak.

Az argentin csapat Venezuelából érkezett Brazíliába, ezért azt az országot jelölték meg kiindulási állomásként.

A Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség (Anvisa) már a dél-amerikai rangadó előtti napon jelezte, hogy a négy játékos nem szerepelhet, és el kell hagynia az országot. A felszólításra azonban sem a hazai, sem a vendégcsapat nem reagált. A többszöri figyelmeztetés után a mérkőzés elején az Anvisa egyik munkatársa bement a pályára, és ellehetetlenítette a mérkőzés folytatását.

A történtek után az argentin csapat levonult a pályáról, majd bő egy órával később a találkozó venezuelai játékvezetője, Jesús Valenzuela félbeszakította a mérkőzést,

amelynek további sorsáról a nemzetközi szövetségnek (FIFA) kell döntenie. Az eset után, még vasárnap éjjel az argentinok Buenos Airesbe repültek. A négy érintett később elhagyta a válogatottat – így aztán nem is játszanak majd csütörtökön, a Bolívia elleni hazai vb-selejtezőn –, és visszautazott Európába. A hírek szerint Horvátországon keresztül kívánnak visszatérni Angliába, mert onnan érkezve nincs karanténkötelezettségük.

Az ügyben megszólalt Gianni Infantino, a FIFA elnöke is, aki „őrült” jelzővel illette a történteket.

„Láttuk, mi történt Brazília és Argentína, Dél-Amerika két legdicsőségesebb csapatának mérkőzésén. A kezdés után pár perccel tisztviselők, rendőrök, a biztonsági személyzet tagjai bementek a pályára, hogy elvigyenek néhány játékost.

Ez őrület, de foglalkoznunk kell ezekkel a kihívásokkal, ezekkel a problémákkal, amelyeket a Covid-válság okoz”

– mondta.

A brazil szövetség elnökét, Ednaldo Rodriguest „felháborította” a futballvilágban nagy visszhangot kiváltó eset, és kritizálta az Anvisát.

„A tisztviselők azt mondták nekem, hogy azokat az argentinokat, akik megszegték a karanténkötelezettséget, a meccs után is el lehetett volna különíteni. Sajnálom a rajongókat, akik látni akarták a mérkőzést. Minden tiszteletem az Anvisa munkatársaié, de megoldhatták volna ezt a dolgot korábban, nem kellett volna megvárniuk vele a mérkőzés kezdését” – hangsúlyozta.

Lionel Scaloni, az argentinok szövetségi kapitánya kiemelte: nagyon elszomorították a történtek és nem akar felelősöket keresni, de ami történt, annak biztosan nem ott és akkor volt az ideje. Hozzátette: a kezdés előtt nem érkezett hozzá olyan jellegű kérés, hogy a kifogásolt négy játékos szerepeltetésétől tekintsen el.

Forrás: MTI

Borítókép: Romero és Paqueta összecsapása abban a pár percben, amíg tartott a meccs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!