us open

2021.09.08. 08:42

Már biztos, hogy új Grand Slam-bajnokot avatnak a nőknél

A kanadai Felix Auger-Aliassime és Leylah Fernandez is bejutott az elődöntőbe kedden a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Canada's Leylah Fernandez reacts after winning her 2021 US Open Tennis tournament women's quarter-finals match against Ukraine's Elina Svitolina at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on September 7, 2021. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A férfiaknál a 12. kiemelt Auger-Aliassime csak másfél szettet töltött a pályán, ekkor ugyanis a 18 éves Carlos Alcaraz combsérülés miatt feladta a mérkőzést. A spanyol tinédzser – aki 1963 óta a legfiatalabb férfi negyeddöntős volt a US Openen – előzőleg két ötszettes győzelmet aratott. A 21 éves kanadai élete első Grand Slam-elődöntőjére készülhet, ahol a második kiemelt orosz Danyiil Medvegyev vár rá.

A nőknél a hétfő óta 19 éves Fernandez óriási csatában búcsúztatta az ötödikként rangsorolt Jelina Szvitolinát. Az ecuadori-Fülöp-szigeteki származású tehetség korábban a New Yorkban bajnok Oszaka Naomit és Angelique Kerbert is legyűrte. Fernandez az orosz Marija Sarapova 2005-ös menetelése óta a legfiatalabb női elődöntős New Yorkban.

A négy között a második kiemelt Arina Szabalenka lesz az ellenfele, a fehérorosz teniszező 1 óra 26 perces meccsen verte a Roland Garros-címvédő Barbora Krejcikovát. A cseh játékos volt a női negyeddöntős mezőny egyetlen GS-bajnoka.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:

Auger-Aliassime (kanadai, 12.)–Alcaraz (spanyol) 6:3, 3:1-nél Alcaraz feladta

korábban:

Medvegyev (orosz, 2.)–Van de Zandschulp (holland) 6:3, 6:0, 4:6, 7:5

nők:

Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Krejcikova (cseh, 8.) 6:1, 6:4

Fernandez (kanadai)–Szvitolina (ukrán, 5.) 6:3, 3:6, 7:6 (7–5)

Forrás: MTI

Borítókép: Fernandez öröme Szvitolina búcsúztatása után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!