itt az idő

2021.10.13. 10:38

Csapatfőnöke szerint Verstappen világbajnok lehet

Christian Horner, a Forma-1-es Red Bull csapatfőnöke szerint versenyzőjük, az összetettben élen álló Max Verstappen készen áll arra, hogy elhódítsa a világbajnoki trófeát a címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltontól.

Second-placed Red Bull's Dutch driver Max Verstappen celebrates after the Formula One Grand Prix of Turkey at the Intercity Istanbul Park in Istanbul on October 10, 2021. (Photo by UMIT BEKTAS / various sources / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Umit Bektas

A 47 éves szakember a Sport Bild című német lapnak azt mondta,

hosszú évek után először fordul elő, hogy a Mercedesnek nyomás alatt kell teljesítenie.

„Ezt a helyzetet kell nekünk kihasználni” – mondta Horner. A Red Bull a konstruktőrök vb-pontversenyében 36 ponttal lemaradva második a címvédő és sorozatban hétszer bajnok Mercedes mögött.

A 24 éves Verstappen a múlt vasárnapi Török Nagydíjon hatpontos előnyre tett szert Hamiltonnal szemben, aki rekordot jelentő, nyolcadik vb-diadalára hajt.

„Max megtalálta az egyensúlyt, és folyamatosan képes jó teljesítményt nyújtani, mindehhez hozzájön, hogy az elmúlt években egyre tapasztaltabbá vált. Most már készen áll a világbajnoki cím megnyerésére”

- jelentette ki Horner.

A Forma-1-es idény jövő hétvégén, az Egyesült Államok Nagydíjával folytatódik a texasi Austinban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!