Járvány

2021.10.01. 15:00

Karanténmentességet ér az oltás a Premier League-ben

A megállapodást még szentesítenie kell a kormánynak, amely azonban már hozzájárulását adta a tervhez.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Angliában játszó beoltott labdarúgók ezentúl vörös kategóriába sorolt országokba is utazhatnak úgy, hogy visszatéréskor nem kell karanténba vonulniuk.

Az általános karanténszabály alóli mentességről állapodott meg az egészségügyi hatóságokkal egyeztetve az angol kormány és a Premier League.

A bevett eljárás eddig az volt, hogy a „vörös” országokból visszatérőknek – még azoknak is, akik két oltással rendelkeznek – a kormány által hitelesített szállodába kellett vonulniuk tíznapos karanténba.

Az egyezség megszületése előtt az okozott gondot, hogy PL-klubok nem engedték el a szeptemberi válogatott mérkőzésekre azokat a játékosaikat, akik vörös besorolású országba utaztak volna.

A megállapodást még szentesítenie kell a kormánynak, amely azonban már hozzájárulását adta a tervhez, miután biztosítékot kapott arról, hogy a játékosok a válogatottjuknál és visszatérve is Covid-biztos buborékban tartózkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!