nemzetek ligája

2021.10.07. 09:24

Mancini: ezen a szinten, ilyen hibát nem szabad elkövetni

Az olasz labdarúgó-válogatottat irányító Roberto Mancini annak ellenére elégedett volt játékosai teljesítményével, hogy csapata 2-1-re kikapott Spanyolországtól a Nemzetek Ligája szerdai elődöntőjében.

Italy's coach Roberto Mancini reacts as he arrives prior to the UEFA Nations League semifinal football match between Italy and Spain at the San Siro (Giuseppe-Meazza) stadium in Milan, on October 6, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

Az olasz tréner a találkozó után azt mondta, a spanyolok remekül tartották a labdát, és bár az első félidő végén 0-2 helyett 1-1 is lehetett volna az állás, néha van, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezték.

„Sajnálom, hogy tíz emberrel játszva veszítettünk. Olyan hibát követtünk el, amit ezen a szinten nem lett volna szabad”

- utalt a szakember Leonardo Bonucci kiállítására a 42. percben. Meglátása szerint a hátvédnek egyik helyzetben sem lett volna szabad sárga lapot érően szabálytalankodnia.

„Tíz emberrel ilyen szinten játszani és gólt sem kapni jó teljesítmény, így a vereség ellenére is erőt kell merítenünk ebből a találkozóból”

- értékelt az olaszok szakvezetője. A szerdai kudarccal megszakadt a Squadra Azzurra világcsúcsot jelentő, 37 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, továbbá

az olaszok 1999 óta először veszítettek hazai pályán tétmérkőzést.

A spanyolokat irányító Luis Enrique a milánói találkozó után elsősorban a rekordot döntő Gavit magasztalta: a középpályás 17 évesen és 62 naposan minden idők legfiatalabb spanyol válogatottja lett, Angel Zubieta 1936 áprilisa óta fennálló csúcsát adva át a múltnak.

„Már korábban is elmondtam, mennyire sokra tartom őt. Olyan, mintha a háza hátsó kertjében játszana, nagyszerű egy ilyen tudású és személyiségű játékossal együtt dolgozni.

Ő a spanyol válogatott jövője, de azt is megmutatta, hogy már a jelennek is a része”

- mondta a Barcelona tinédzseréről a szövetségi kapitány.

Hozzátette, a mérkőzés nagyszerűen alakult számukra, jól működött a letámadásuk, a játékosok pedig annak ellenére is remekül teljesítettek, hogy mindössze másfél napjuk volt közösen edzeni.

A spanyolok a vasárnapi döntőben a csütörtöki Franciaország-Belgium összecsapás győztesével találkoznak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!