tovább

2021.10.02. 14:00

Még 46 évesen is folytatja az olimpiai bajnok tornász

Sokadik visszavonulását is meggondolta és 46 évesen tovább versenyez az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Okszana Csuszovityina üzbég tornász, aki az idei, tokióival együtt már nyolc nyári olimpián indult.

A japán fővárosban, ahol 14. lett ugrásban, július végén jelentette be, hogy felhagy a tornával, most azonban Instagram-oldalán azt tudatta, hogy mégis folytatja pályafutását.

„Mindenkinek el akarom mondani: úgy döntöttem, hogy felkészülök a 2022-es Ázsiai Játékokra. Egyszerűen nem tudom befejezni a karrieremet úgy, hogy ne szerezzek még érmet Üzbegisztánnak”

- írta.

A pályafutása során a Szovjetunió és Németország színeiben is indult Csuszovityina első világbajnokságán, 1991-ben rögtön három érmet nyert, s kollekciójában a legértékesebb medálok sorában egy olimpiai, három világbajnoki és egy Európa-bajnoki arany szerepel. Van ötkarikás ezüstje is, a vb-kről négy második és négy harmadik helye, Eb-ken pedig kétszer állt a dobogó második és egyszer a harmadik fokán. Szülőhazája reprezentánsaként az Ázsia-bajnokságokon három ezüstöt és egy bronzot gyűjtött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!