London Marathon

2021.10.03. 15:00

Sisay Lemma és Joyciline Jepkosgei nyerte a világ egyik legrangosabb futóversenyét

A férfiaknál az etióp Sisay Lemma, a nőknél a kenyai Joyciline Jepkosgei győzött a London Marathonon.

London, 2021. október 3. Az etióp Sisay Lemma ünnepel a célban, miután megnyerte a londoni maraton férfi mezõnyének versenyét 2021. október 3-án. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Forrás: MTI / AP

Fotó: Kirsty Wigglesworth

Lemma 2:04:01 órás idővel győzött, 27 másodperccel megelőzve a második kenyai Vincent Kipchumát. Harmadik a szintén etióp Mosinet Geremew lett, a címvédő etióp Shura Kitata hatodik helyen ért célba.

Jepkosgei a 2019-es New York Marathon címvédőjeként a jövő havi amerikai viadallal szemben döntött a szigetországi indulás mellett, és ez jó döntésnek bizonyult: 2:17:43 óra alatt, minden idők hetedik legjobb idejével diadalmaskodott. Második az etióp Degitu Azimeraw, harmadik pedig honfitársa, Ashete Bekere lett.

A kenyai Joyciline Jepkosgei ünnepel, miután megnyerte a londoni maraton női mezőnyének versenyét 2021. október 3-án.
Fotó: Kirsty Wigglesworth / MTI / AP

A London Marathont egészen a tavalyi évig hagyományosan áprilisban rendezték meg, a járvány kitörése után viszont el kellett halasztani, majd októberben meg tudták tartani, de csak profi futók vehettek részt rajta. Ezúttal mintegy negyvenezren álltak rajthoz.

Borítókép: az etióp Sisay Lemma ünnepel a célban, miután megnyerte a londoni maraton férfi mezőnyének versenyét 2021. október 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!