hosszú kihagyás után

2021.11.02. 14:31

Nadal már decemberben visszatérhet

Még mindig bajlódik a sérülésével, de már naponta másfél órát tud edzeni, ami szerinte mindenképpen bíztató.

Spain's Rafael Nadal reacts during his men's singles semi-final tennis match against Serbia's Novak Djokovic on Day 13 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 11, 2021. (Photo by MARTIN BUREAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: MARTIN BUREAU

Rafael Nadal akár már a decemberi, Abu-Dzabiban sorra kerülő bemutató tenisztornán pályára léphet a sérülése miatti hosszú kihagyás után.

A kétszeres olimpiai bajnok spanyol játékos hétfőn Párizsban, egy szponzori eseményen úgy nyilatkozott, hogy szeretne játszani az Egyesült Arab Emírségekben december 16-18-án, és még egy versenyen a januári ausztrál nyílt bajnokság előtt.

„Nem tudom pontosan, mikor fogok visszatérni, de a célom az, hogy decemberben játszak Abu-Dzabiban, és utána januártól természetesen el szeretném kezdeni az új szezont” – mondta a világranglistán jelenleg ötödik helyen álló teniszező.

Hozzátette, hogy még mindig bajlódik a sérülésével, de már naponta másfél órát tud edzeni, ami szerinte mindenképpen bíztató.

A 35 éves spanyol sztár célja az, hogy az Australian Openen megdöntse a férfi rekordot, amelyen jelenleg hárman osztoznak, Nadal mellett Roger Federer és Novak Djokovic is 20 Grand Slam-győzelemmel büszkélkedhet.

Nadal legutóbb augusztusban játszott a washingtoni tornán, amelyen az év eleji hátsérülése után újabb sérülést szenvedett el a bal lábfején, így a szezon hátralévő részét kihagyta.

Ugyancsak sérülésből fog visszatérni Abu-Dzabiban az osztrák Dominic Thiem, aki jelenleg 12. a világranglistán, és június óta van kényszerpihenőn. A szervezők megerősítették, hogy az eseményen részt vesz még a norvég Casper Ruud, a kanadai Denis Shapovalov, a nőknél pedig a brit US Open-győztes Emma Raducanu és a tokiói olimpiai bajnok svájci Belinda Bencic.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!