Labdarúgás

2021.12.22. 10:24

David Alaba az Év labdarúgója Ausztriában

A Real Madridban futballozó David Alaba, az osztrák labdarúgó-válogatott csapatkapitánya lett az év játékosa Ausztriában.

A 29 éves védő nyolcadszor lett az esztendő legjobbja hazájában, ahol az APA osztrák hírügynökség által szervezett szavazáson az élvonalban dolgozó 12 vezetőedző közül hét is őt jelölte meg győztesnek.

Alaba 44 pontot gyűjtött a voksoláson, a második helyezett Karim Adeyemi (Red Bull Salzburg) 25, a harmadik Christoph Baumgartner (Hoffenheim) pedig 8 pontot szerzett.

A 91-szeres osztrák válogatott Alaba az idén ismét bajnok lett a német Bundesligában a Bayern Münchennel, amellyel így már 27 trófeát nyert. 

A nyáron szabadon igazolhatóként a Real Madridhoz szerződött, ahol az idény első 23 találkozójából csak egyet hagyott ki, a többin a kezdőcsapat tagja volt.

Alaba 2011 és 2016 között megszakítás nélkül hatszor volt az év labdarúgója Ausztriában, tavaly pedig szintén ő érdemelte ki az elismerést.

Borítókép: Oscar del Pozo/AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában