Labdarúgás

2022.01.10. 11:14

Stabil állapotban van a pályán szívrohamot kapott mali válogatott futballista

Stabil az állapota a 16-szoros mali válogatott Ousmane Coulibalynak, aki szombaton, a katari labdarúgó-bajnokság egyik mérkőzése közben kapott szívrohamot a pályán.

Az al-Vakrában játszó 32 éves védő az al-Rajjan elleni találkozó első félidejének végéhez közeledve esett össze az al-Garafa Stadion gyepén, az orvosi stáb és a mentősök pedig a pályán ellátták, majd kórházba szállították. Coulibaly felesége hétfőn az Instagramon közölte, hogy férje "lassan, de biztosan" visszanyeri az eszméletét, és jelenleg stabil állapotban fekszik a klinikán.

A párizsi születésű labdarúgó 2013-ban bronzérmet nyert az Afrika Kupán a mali válogatottal. Játszott Franciaországban és Görögországban, az al-Vakrához pedig 2019-ben szerződött.

A szombati mérkőzést az eset miatt félbeszakították, és hétfőn (ma) fejezik be.

Tavaly júniusban a dán válogatott Christian Eriksennel történt hasonló a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A 29 éves középpályás a Finnország elleni koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a pályán, de csapattársai, valamint az orvosi stáb gyors és hatékony közbelépésének köszönhetően meg tudták menteni az életét. Eriksen azóta szívritmusszabályozót kapott, emiatt az olasz bajnoki címvédő Internazionalénál megszűnt a szerződése, de folytatni akarja pályafutását, és most klubot keres magának.

 

Borítókép: Ousmane Coulibaly (Issouf Sanogo/AFP)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában