Holland klasszis

2022.01.24. 17:00

Visszavonult a háromszoros olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó

Másfél héttel a februári, pekingi téli olimpia kezdete előtt bejelentette visszavonulását Jorien ter Mors, a hollandok olimpiai, világ- és Európa-bajnok női gyorskorcsolyázója.

A 32 éves sportember Twitter-oldalán tudatta döntését.

Több mint 16 évnyi nemzetközi versenyzés után lezárom karrieremet, nincs tovább, a harci kedv alábbhagyott. Továbbra is szeretettel csinálom ezt a csodaszép sportot, de már nem a legmagasabb szinten folytatom

– írta Ter Mors, azon kevesek egyike, aki rövid és hosszú pályán egyaránt kiemelkedő eredményeket ért el. Utóbbin olimpiai aranyérmet nyert 1500 méteren és üldözéses csapatversenyben a 2014-es szocsi játékokon, a 2018-as phjongcshangi téli olimpián pedig 1000 méteren diadalmaskodott. A távonkénti vb-ken két aranyat gyűjtött, és 2018-ban sprintvilágbajnoki címet is szerzett.

Rövidpályás gyorskorcsolyázásban legnagyobb sikerét a dél-koreai olimpián érte el, ahol a 3000 méteres váltóversenyben a holland csapattal bronzérmes lett, emellett összesen kilenc Európa-bajnoki elsőséget vallhat a magáénak.

Borítóképünkön Jorien ter Mors, a hollandok olimpiai, világ- és Európa-bajnok női gyorskorcsolyázója. Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában