Davis Kupa

2022.02.04. 23:15

Fucsovics vezeti a magyarokat Sydneyben

A várakozásoknak megfelelően Fucsovics Márton vezeti a magyar férfi teniszválogatottat Sydneyben a március 4-5-én sorra kerülő, Ausztrália elleni Davis Kupa-mérkőzésen.

A szövetség közösségi oldalának pénteki tájékoztatása szerint Nagy Zoltán szövetségi kapitány - akinek megbízatása egyelőre csak erre a párharcra szól - keretében 

az első számú játékos Fucsovics Márton (39. a világranglistán), mellette pedig Piros Zsombor (255.), Marozsán Fábián (371.), Valkusz Máté (454.) és Fajta Péter (588.) lett a csapat tagja.

Utóbbi játékos novemberben a torinói döntőn már ott volt a csapattal, hivatalosan azonban most nevezték először, és ha pályára lép, ő lesz a magyar DK-történelem 64. játékosa.

Ami az ellenfelet illeti, a DK honlapja alapján Lleyton Hewitt kapitány Alex de Minaurt (33.), Alexei Popyrint (65.), a Nick Kyrgiosszal párosban nemrég Australian Open-győztes Thanasi Kokkinakist (101.), John Peerst (párosban 12.) és a ranglistával nem rendelkező Luke Saville-t hívta be.

A magyar csapat 1995-ben egy emlékezetes budapesti mérkőzésen 3-2-re legyőzte az ausztrálokat, tavaly Torinóban viszont a rivális bizonyult jobbnak 2-1-re.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában