Dubaji tenisztorna

2022.02.24. 20:19

Negyeddöntős búcsújával Djokovic lecsúszik a világelsőségről

Hétfőtől nem Novak Djokovic lesz a világelső, miután nem jutott a legjobb négy közé a 2,8 millió dollár (882 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás tenisztornán.

A 34 esztendős szerb játékos két szettben, közel két óra alatt kapott ki a cseh Jiri Veselytől. A rangsor élén pályafutása során 361 hetet töltő – ezzel rekorder – Djokovic neve 2020. február 3. óta állt a lista tetején.

Az elsőséget a jelenleg Acapulcóban szereplő orosz Danyiil Medvegyev veszi át, ő lesz a férfiak világranglistájának 27. éllovasa. Emellett ő az első, aki a Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray négyesen kívül a rangsor élére kerül 2004. február elseje óta.

Djokovic december 3-át követően a dubaji tornán játszotta első tétmeccseit, mivel oltatlansága miatt – kilencszeres bajnokként – nem indulhatott el januárban az Australian Openen. Az Egyesült Arab Emírségekbe negatív koronavírusteszttel is beléphetett.

Eredmények, negyedöntő:

 

Vesely (cseh)-Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 7:6 (7-4)

Rubljov (orosz, 2.)-McDonald (amerikai) 2:6, 6:3, 6:1

Hurkacz (lengyel, 5.)-Sinner (olasz, 4.) 6:3, 6:3

 

további eredmény:

Shapovalov (kanadai, 6.)-Berankis (litván) 7:6 (7-4), 6:3

Az elődöntő párosítása: Vesely-Shapovalov, Hurkacz-Rubljov

Borítókép: A szerb Novak Djokovic a cseh Jiri Vesely ellen játszik a dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2022. február 24-én. Fotó: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában