Golf

2022.03.10. 12:47

Tiger Woods bekerült a Hírességek Csarnokába

Tiger Woodsot szerdán beiktatták a golfozó Hírességek Csarnokába.

A 2022-es kiválasztottakat a sportági szövetség, a PGA floridai központjában vették fel az elit társaságba. Az ünnepségen a 46 éves amerikai sztárjátékost 14 éves lánya, Sam „mutatta be”. Hosszan méltatta őt, megemlítve, hogy rengeteg nehézséget tudott legyőzni az elmúlt években, így több gerincműtétje után volt képes elhódítani karrierje 15. Major-trófeáját a 2019-es US Masters megnyerésével, és azt is, hogy több mint egy éve történt súlyos autóbalesete után néhány hónappal már újra járni tudott, annak ellenére, hogy családja egy ideig abban sem lehetett biztos, hogy nem kell-e amputálni a lábát.

Woods könnyeivel küszködve vette át a szót, és mesélt karrierjének legfontosabb állomásairól, egyúttal megköszönte családjának, szüleinek, gyermekeinek és barátainak azt, hogy segítették pályafutása során. Hangsúlyozta, hogy a golf ugyan egyéni sport, de a sikereihez elengedhetetlenül szükség volt a szülei támogatására, önfeláldozására, edzői, barátai segítségére élete legsötétebb pillanataiban. A sportág első számú sztárja Jay Monahannak, a PGA első emberének is köszönetet mondott, mivel a sportvezető kezdeményezésére vitték le a beiktatáshoz szükséges korhatárt 50-ről 45 évre.

Tiger Woods 15 Major-sikere mellett a legrangosabb sorozatban, a US PGA Touron összesen 82-szer diadalmaskodott, amivel az örökranglista élén áll, a PGA-nél pedig 11-szer volt az év játékosa.

Karrierjét 2009-ben magánéleti botránya akasztotta meg, évekkel később pedig krónikus gerincproblémái miatt szinte egyáltalán nem is tudott játszani. Ugyanakkor negyedik műtétje után 2018-ban sikeresen visszatért, majd a következő évben – 11 évvel 14. Major-sikere után – megnyerte a Masterst.

Tavaly februárban, ötödik gerincműtétje után kevesebb mint két hónappal, nagyon súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel járó autóbalesetet szenvedett Los Angeles közelében. A kocsija lesodródott az útról és többször megpördülve az oldalán landolt. Woods jobb lábszára és bokája roncsolódott, több nyílt törése volt, több órán át operálták, ennek során a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal.

A játékos néhány hete azt ígérte, fog még játszani PGA-versenyen, azt viszont nem tudta megmondani, mikor. Szavai szerint a labdát el tudja ütni, a legnehezebb feladat számára a gyaloglás, ami nem is fog változni még egy ideig.

Borítóképünkön Tiger Woods. Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában