Különverseny

2022.04.20. 12:05

Tizenöt év után ismét összecsapnak egymással az ausztrál és az amerikai úszók

Az összecsapásra augusztus 19-21-én Sydneyben kerül sor, ahol mindkét országból 30-30 ép és paraúszó versenyez majd.

Hosszú szünet után idén újra megrendezik a legjobb ausztrál és amerikai úszók különversenyét.

Az összecsapásra augusztus 19-21-én Sydneyben kerül sor, ahol mindkét országból 30-30 ép és paraúszó versenyez majd. A szervezők szerdai bejelentése szerint nem csupán medencés számokat tartanak, hanem nyíltvízi viadal is lesz a Bondi Beachen.

A sportág két vezető nemzete a 2000-es években háromszor mérkőzött meg egymással, legutóbb 2007-ben, szintén Sydneyben. A két ország összecsapásának létrejötte is az ausztrál városhoz köthető, mivel a 2000-es olimpia kapcsán merült fel a párviadal ötlete, miután az ausztráloknak a játékokon sikerült legyőzniük az amerikaiak férfi 4x100 méteres gyorsváltóját, ez korábban egyetlen stafétának sem jött.

A 2007-es esemény után a hagyomány megszakadt, igaz, az amerikaiak a későbbiekben négyszer is megküzdöttek Európa legjobbjaival. Most azért merülhetett fel ismét az ausztrál-amerikai különmeccs gondolata, mert Ausztrália úszócsapata Tokióban kiemelkedően szerepelt, s a 11 aranyat szerzett amerikaiak mögött 9 diadallal a második helyen zárt a sportági éremtáblázaton.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában