Mindent elért

2022.04.05. 09:40

Visszavonult a kétszeres olimpiai érmes kenus

Laurence Vincent-Lapointe elárulta, hogy mostantól fizioterapeutaként tevékenykedik majd.

Bejelentette visszavonulását Laurence Vincent-Lapointe, a kanadaiak kétszeres olimpiai érmes, 11-szeres világbajnok kenusa.

Vincent-Lapointe tavaly Tokióban a női kenu egyesek 200 méteres versenyében ezüst-, kettesben 500 méteren a testvérével, Katie Vincenttel pedig bronzérmes lett.

A világbajnokságokon 2010 és 2018 között C-1 200-on hatszor, C-2 500-on négyszer, C-1 5000 méteren egyszer nyert aranyérmet. A húgával alkotott párosuk évekig a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső egység legnagyobb ellenfele volt, a 2019-es szegedi vb-n viszont pozitív doppingtesztje miatt nem indulhatott.

Mintájában a szteroidhoz hasonló ligandrolt mutatott ki a vizsgálat, de 2020 januárjában tisztázták a doppinggyanú alól. Vincent-Lapointe azzal védekezett, hogy a tiltott szer korábbi barátjának testnedvén keresztül került a szervezetébe, és mivel ezt az illető hajának analízise igazolta, a nemzetközi szövetség antidopping-bizottsága felmentette őt.

A 29 éves sportoló hétfőn azt írta a közösségi oldalán: azzal, hogy részt vehetett a tokiói olimpián, mindent elért, amit akart, ezért döntött a visszavonulás mellett.

Az elmúlt néhány hónapban hosszan és komolyan gondolkodtam a jövőmről. Arra a felismerésre jutottam, hogy mindent elértem, amit szerettem volna, azáltal, hogy részt vettem az olimpián, és láthattam, hogy végre a női kenusok is ott lehetnek a mezőnyben

– tette hozzá.

Vincent-Lapointe elárulta, hogy mostantól fizioterapeutaként tevékenykedik majd.

Borítóképünkön Laurence Vincent-Lapointe. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában