Labdarúgás

2022.05.02. 16:03

Carlo Ancelotti és Marcelo rekordokat döntött a Real Madriddal

Carlo Ancelotti vezetőedző és a hátvéd Marcelo is rekordot döntött, amikor a Real Madrid szombaton megnyerte a spanyol labdarúgó-bajnokságot.

A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerint Ancelotti lett az első olyan tréner, aki a Reallal mind a hat lehetséges futballtrófeát megnyerte. Az olasz szakember ugyancsak 2022-ben kaparintotta meg a spanyol szuperkupát, míg korábbi madridi edzősködése idején, 2014-ben hódította el vele a gárda a spanyol Király Kupát, továbbá nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot, s az európai szuperkupát.

A La Liga idei megnyerésével Ancelotti az első edzővé vált, aki az öt nagy európai pontvadászat  – spanyol, angol, olasz, német, francia – mindegyikében ünnepelhetett már bajnoki címet: a Serie A-ban az AC Milannal (2004), a Premier League-ben a Chelsea-vel (2010), a Ligue 1-ben a Paris Saint-Germainnel (2013), míg a Bundesligában a Bayern Münchennel (2017) diadalmaskodott.

A klubjaival 22 trófeát gyűjtött olasz mester 62 évesen és 325 naposan egyszersmind a legidősebb vezetőedzővé lépett elő, aki megnyerte a La Ligát.

A királyi gárda honlapja ugyanakkor arról írt, hogy Marcelo klubcsúcsot döntött azzal, hogy megszerezte 24. serlegét a blancókkal. A 33 éves brazil hátvéd 2007-ben érkezett az egyesülethez a Fluminensétől, s azóta 385 mérkőzésen 26-szor volt eredményes. Az elmúlt 15 évben négyszer nyert Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot, háromszor Európai Szuperkupát, hatszor spanyol bajnokságot, kétszer Spanyol Kupát és ötször spanyol szuperkupát. Ezzel megelőzte a januárban 88 évesen elhunyt Paco Gentót, aki 23-ig jutott. Ami a lista folytatását illeti, Sergio Ramos 22, Manolo Sanchis 21, Karim Benzema pedig 20 Real-trófeával büszkélkedhet.

Borítókép: Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája Manchester City-Real Madrid elődöntőjének első mérkőzésén a manchesteri Etihad stadionban 2022. április 26-án. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában