Roland Garros

2022.05.25. 09:18

Centimétereken múlott – nem tudott uralkodni az idegein a teniszező (videó)

Centimétereken múlott. A Roland Garros hetedik kiemeltje, az orosz Andrej Rubljov nem tudott uralkodni az idegein, miután az első szettet elveszítette a koreai Kwon Sonwoo ellen, fogta magát és a zsebéből kivett labdát dühében a székéhez bombázta, onnan az felpördült és kis híján arcon vagy szemen találta az egyik pályamunkást. Ha a labda arrébb száll, Rubljov már nem versenyezhetne az idei Garroson, így azonban igen, mert a hetedik kiemelt négy játszmában nyert és továbbjutott.

Andrej Rubljov nem tudott uralkodni az érzelmein. A Roland Garros hetedik kiemeltje a korai Kwon Soonwo ellen elbukta a tie breaket a nyitó szettben, majd miután megmondta a magáét a játékvezetőnek, kiütött egy labdát a zsebéből, ami a saját székébe repült, és onnan pattant vissza a pályára. A 24 éves játékos szerencséjére a labda egy közeli pályamunkás feje mellett repült el, aki annyira megdöbbent, hogy meglepetésében gesztikulálva leesett a sapkája – írja a Magyar Nemzet.

A szurkolók döbbenete és felháborodása fokozódott, amikor Rubljov tovább dühöngött, és az orosz még dühösebben reagált, amikor egy palackot dobott a földre, amitől az megrepedt, és kiömlött a víz a pályára. Az incidens miatt azonnal szabálysértést és figyelmeztetést kapott.

Rubljov a meccs utáni sajtótájékoztatóján az esetről így nyilatkozott:

Az első szettben eléggé fáradt voltam, és rengeteg érzelem munkált bennem. Megpróbáltam kontrollálni a helyzetet, és meg is tudtam csinálni, de jött néhány buta hiba, és alapvetően az első szett végéig tudtam tartani magam. Akkor egy pillanatra elment az eszem, természetesen sajnálom, amit tettem. Elfogadhatatlan úgy ütni a labdát, ahogy tettem. Jobb lett volna, ha másként ütök, mert a labda hatással lehet valakire, és akkor jön a probléma. Ez nem volt professzionális hozzáállás a részemről, remélhetőleg soha többé nem fogok ilyet csinálni

– mondta a meccs végén Rubljov.

Az orosz játékos végül 6:7, 6:2, 6:3, 6:4-re győzött, és bejutott a Roland Garros következő fordulójába.

Borítóképünkön Andrej Rubljov. Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában