Rázós utakon

2022.07.07. 11:27

Bukás a Tour de France-on: Roglic maga rántotta helyre kificamodott vállát (videó)

A közönség számára az egyik legizgalmasabb és legszórakoztatóbb, amikor macskaköves szakaszokon versenyeznek az országúti kerékpárosok, akiknek viszont a bukások miatt kész rémálommá válhat a viadal: a Tour de France szerdai etapján is több csonttöréssel végződött baleset történt.

A legrosszabbul egyértelműen Daniel Oss járt, aki a "mini roubaix-es" rész hármas szektorában összeütközött egy út szélén álló nézővel, a bukás során pedig eltört a nyakcsigolyája. Csapata, a TotalEnergies közlése szerint a 35 éves olasz bringás néhány hétig egyáltalán nem mozoghat.

Az éppen Oss mögött tekerő Michael Gogl sem úszta meg komoly sérülések nélkül a balesetet, ugyanis átesett az előtte haladó társán, s olyan szerencsétlenül ért földet, hogy a medence- és a kulcscsontja tört el. Az Alpecin-Fenix osztrák versenyzőjét Belgiumba szállították megoperálni.

Ugyancsak a verseny feladására kényszerült Jack Haig, igaz ő nem macskaköves részen bukott, hanem egy körforgalomban útra sodródó szénabála okozta a vesztét. A tavalyi Vueltán harmadik helyezett ausztrál versenyzőnek több helyen eltört a csuklója.

Ebben a balesetben volt érintett a nagy esélyesek között számon tartott Primoz Roglic is, de ő "megúszta" vállficammal az esést.

"Gyorsan visszapattantam a biciklire, de hamar realizáltam, hogy így nem tudok továbbmenni. Meg kellett állnom, kölcsönkértem egy széket egy szurkolótól, hogy visszaugrasszam a vállamat. Történt már velem ilyen korábban, szóval tudtam, mit kell tennem. Rászorítottam a térdemre, majd visszarántottam a vállamat" - mesélte a történteket a Vuelta háromszoros bajnoka.

Roglic két perc hátrányt szedett össze címvédő honfitársával, Tadej Pogacarral szemben. Mint hozzátette, egyelőre nem tudja, ezek után mire számíthat magától, de nem gondolja, hogy elvesztette az esélyét a végső győzelemre.

Csütörtökön az idei francia körverseny leghosszabb szakaszával folytatódik a Tour de France, a Binche és Longwy közötti 220 kilométer vár a mezőnyre.

Borítókép: Primoz Roglic, a Jumbo-Visma szlovén a bukás után a Tour de France francia országúti körverseny 5., Lille és Wallers-Arenberg közötti 157 kilométeres szakaszán 2022. július 6-án
MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában