Labdarúgás

2022.09.28. 17:34

Michael Ballack elárulta, hogy meddig juthat a német válogatott a katari vb-n

A 98-szoros válogatott középpályás szerint a Nemzetek Ligája-meccsek után kérdéses, hogy a német válogatott megfelelő szinten van-e.

Willi Orbán (b), Schäfer András (b2) és Gulácsi Péter (j2), valamint a német Thomas Müller (b3) a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország–Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arénában 2022. szeptember 23-án. A magyar válogatott 1-0-ra győzött

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Michael Ballack, a német labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya úgy véli, ha csúcsteljesítményt képes nyújtani a Nationalelf a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon, akkor bejuthat az elődöntőbe.

Hasonló helyzetben vagyunk, mint tavaly az Európa-bajnokság előtt, a nagy tornák esetében ugyanis mindig jelen vannak az elvárások

– nyilatkozta szerdán a 46 éves ex-futballista.

Ballack szerint jelenleg, különösképp a legutóbbi két Nemzetek Ligája-mérkőzés eredményének ismeretében kérdéses, hogy a német válogatott „megfelelő szinten van-e”.

Hansi Flick szövetségi kapitány együttese múlt pénteken 1-0-ra kikapott a magyar csapattól Lipcsében, majd hétfőn 3-3-as döntetlent játszott az angolok vendégeként.

A vb-selejtezők rendben voltak, most az NL-ben viszont láthattuk, hogy melyek azok a területek, ahol van még tennivaló

– fogalmazott a 98-szoros válogatott, 2002-ben világbajnoki ezüst-, 2006-ban pedig vb-bronzérmes Ballack.

A korábbi középpályás úgy véli, a katari tornát megelőző hetek „rendkívül fontosak” a megfelelő felkészüléshez, de ez most hiányozni fog, mivel az eseményt télen rendezik az eddig megszokott nyári időpont helyett.

A játékosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy ezúttal nem lesz idejük a pihenésre, a kikapcsolódásra. A bajnokságokat megszakítják, és szinte azonnal kezdődik is a vb, ezért most nagyon lényeges lesz, hogy a csapatszellem rövid idő alatt kialakuljon

– mondta Ballack, aki a világbajnokságot „kemény tornának” nevezte, ahol szerinte a futballistáknak „saját határaikon túl” kell teljesíteniük.

A németek a vb-n az E csoportban Spanyolország, Costa Rica és Japán legjobbjaival találkoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában