Labdarúgás

2023.02.13. 13:44

Születésnapján lőtt bombagólt Dárdai Márton, két szaklapnál is az álomcsapatba került

Tavaly augusztus óta először került a Hertha kezdőjébe Dárdai Pál 21 éves fia.

Dárdai Márton a Mönchengladbach elleni bajnoki mérkőzésen Berlinben, 2023. február 12-én

Forrás: AFP

Fotó: SOEREN STACHE

A Bundesligában a kiesés ellen harcoló berlini csapat létfontosságú győzelmet aratott, a Hertha-szurkolók pedig elégtételt éreznek, amiért nem véletlenül követelték a csapatba Dárdai Mártont – írja a Magyar Nemzet. A Mönchengladbach elleni 4–1-es sikerrel fellépett a 16. helyre a fővárosi együttes, ami legalább már nem automatikus kiesést, hanem osztályozót ér.

Dárdai Márton ebben az idényben mindössze másodszor volt kezdő a Bundesligában, legutóbb tavaly augusztusban a Dortmund elleni 1–0-s vereség alkalmával volt a kezdő sípszótól a pályán. A tehetséges, német U21-es válogatott védő Fredi Bobic sportigazgató irányítása alatt érezhetően parkolópályára volt kényszerítve, amit erősít, hogy Bobic távozása után rögtön a második bajnokin bekerült a kezdőbe.

A klub Facebook-oldalán a német hozzászólások közül szemezgetett a Magyar Nemzet. Egyikük azt írta: „Nem tudom, milyen sok szurkoló követelte be Mártont a csapatba, és örülök, hogy ilyen jól sikerült a meccse.”

Volt, akinek az apa, Dárdai Pál Hertha-játékosként lőtt bombagóljait juttatta eszébe a középső Dárdai-fiú találata: „Jó volt nézni, harcolt a labdáért és a játéka is rendben volt. Márton gólja ráadásul erősen emlékeztetett az apja góljaira.”

Más pedig Dárdai teljesítménye láttán a vezetőségnek üzent, alighanem a Bobic által elkövetett hibák jövőbeni elkerülésében bízva: „Ha egy kicsit is okos vagy, akkor legkésőbb most elkezdesz belekapaszkodni az ilyen fiatalokba, felépíted őket, mert a vihar közepén van egy-két igazán nagy tehetségünk.”

A Kickernél és a Sportschaunál is a forduló válogatottjába került a Hertha BSC 21 éves védője – osztotta meg büszkén közösségi oldalain a fővárosi labdarúgóklub.

A kezdőbe kerültem, gólt lőttem és megszereztük a három pontot. Nem tudok elképzelni ennél jobb születésnapot. A pályán a lövésemről szinte el sem hittem, hogy ez a valóság. Azt mindenképpen el kell mondanom, hogy a legutóbbi gólom tétmeccsen elég régen volt már. 2018-ban egy U17-es mérkőzésen

– összegzett az ifjú Dárdai a klubhonlapon.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában