Bundesliga

2023.05.13. 18:22

Schäferék Sallaiék legyőzésével a BL kapujában, Aissa Laidouni megszerezte első gólját

A Schäfer Andrással felálló Union Berlin 4-2-re nyert otthon Sallai Roland csapata, a Freiburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának szombati játéknapján.

MW

A berlini Aissa Laidouni csapattársával, Sheraldo Beckerrel ünnepel 2023. május 13-án

Forrás: AFP

Fotó: Andreas Gora

Az Union ezzel nagy lépést tett a Bajnokok Ligája-indulás felé, ugyanis két fordulóval a vége előtt három ponttal előzi meg a jelenleg ötödik Freiburgot, a negyedik helyre visszacsúszó, három magyart, Szoboszlai Dominiket, Willi Orbánt és a jelenleg sérült Gulácsi Pétert foglalkoztató Leipzig pedig csak vasárnap lép pályára.

1. FC Union Berlin - SC Freiburg
A Schäfer Andrással felálló Union Berlin 4-2-re nyert otthon Sallai Roland csapata, a Freiburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának szombati játéknapján
Fotó: Andreas Gora / Forrás: AFP

A hazaiaknál a sérüléséből nemrég visszatért Schäfer január óta először volt a kezdőcsapat tagja, a túloldalon Sallai Roland visszakerült a keretbe - az előző fordulóban a Leipzig elleni találkozóról edzői döntés miatt hiányzott - és csereként a 39. percben lépett pályára.

A találkozón a fővárosiak az első félidőben 3-0-s előnybe kerültek a két gólt és egy gólpasszt jegyző Sheeraldo Becker vezetésével. A Freiburg a második félidőben ugyan 3-2-re felzárkózott, ám a téli átigazolási szezonban a Ferencvárostól szerződtetett Aissa Laidouni pályafutása első Bundesliga-góljával eldöntötte a három pont sorsát.

A berlini együttes ezzel 17. győzelmét aratta az idényben és 59 pontja van, mindkettő klubrekord, mint ahogyan a hazai környezetben immáron 22 mérkőzés óta tartó bajnoki veretlenség is.

Mindeközben a címvédő és listavezető Bayern München - amelynek Lőw Zsolt a másodedzője - könnyedén, 6-0-ra intézte el a Schalke 04-et, amely a Bochum sikere miatt visszaesett az osztályozós helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában