nba

2020.11.17. 10:41

Chris Paul a Phoenix Sunsban folytatja

Chris Paul, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) tízszeres All Star-játékosa a Phoenix Sunsban folytatja pályafutását.

A 35 éves kosaras szerződtetését, amely egy csereüzlet része volt, hétfőn jelentette be a Suns. Az Oklahoma Citytől Paul mellett még Abdel Nader került a Sunshoz, ahonnan Kelly Oubre Jr., Ricky Rubio, Ty Jerome és Jalen Lecque távozott a Thunderhez, amely még első körös draftlehetőséget is kapott riválisától.

A Sunsnál nagy reményeket fűznek Paul és a hozzá hasonlóan All Star-kosaras Devin Booker közös játékához, amely eredményeként az együttes 2010 után ismét a játszásba jutna. Ez azonban komoly anyagi terhet jelent a Phoenixnek, mivel a következő két szezonban összesen 140 millió dollárt (42,3 milliárd forintot) kell fizetnie két sztárjának.

A kétszeres olimpiai bajnok Chris Paul 2005-től játszik az NBA-ben, a Thunder előtt két évig a Houston Rocketsben szerepelt, ahová 2017-ben a Los Angeles Clipperstől került. Paul meccsenkénti átlaga a legutóbbi idény alapszakaszában 17,6 pont és 6,7 assziszt volt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!