Cselgáncs-vb

2018.09.20. 12:00

Csernoviczki búcsúzott a nyolcaddöntőben

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva második mérkőzésén vereséget szenvedett, ezzel befejezte szereplését az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

A tatabányaiak olimpiai harmadikja az orosz Szabina Giljazova után a portugál Catarina Costával találkozott, aki idén megnyerte az antalyai Grand Prix-t. Első összecsapásukon a 31 éves magyar eleinte többet kezdeményezett, tíz évvel fiatalabb ellenfelét kétszer is intették, ám hamarosan mindketten két figyelmeztetésnél tartottak. A négyperces mérkőzésidő lejártakor a bíró váratlanul ismét megintette passzivitásért Csernoviczkit, ami egyben a leléptetését jelentette.

„Az ellenfelemnek volt két indítása, és közben lejárt az idő” – idézte fel keserűen a történéseket az MTI-nek. – „Talán igazságosabb lett volna, ha hagyják aranypontig menni a küzdelmet, hogy dobással döntsük el.

Nagyon felpörgött a dzsúdó, hamar osztják az intéseket, a négy perc nem olyan sok egy világbajnokságon, főleg ha két azonos szintű versenyző küzd meg egymással.

Jobb lett volna ipponnal kikapni, mert akkor azt mondom, hogy jobb volt az ellenfél” – tette hozzá.

A kétszeres Európa-bajnok magyar cselgáncsozó Costáról elmondta, edzőtáborokból ismeri a portugált, és az volt a taktikája, hogy lefogja riválisa jobb kezét. Kifejtette, amikor ez sikerült, akkor uralta a mérkőzést, ám amikor Costa meg tudta fogni a hajtókáját, akkor próbálkozott válldobásokkal.

„Nem végeztem elöl itt a vb-n, ez azt jelenti, hogy muszáj mennem versenyekre pontokat gyűjteni” – tért rá az olimpiai kvalifikációs sorozat folytatására. – „Hosszú menetelés lesz még, bízom benne, hogy ott leszek Tokióban.”

Szabó Csaba (60 kg) korábbi búcsúját követően nem maradt versenyben magyar dzsúdós csütörtökön.

A vb pénteki versenynapján 66 kilogrammban Gorjanácz Zsolt, 52 kilóban pedig Pupp Réka és Knetig Emőke képviseli a magyar színeket Bakuban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!