bundesliga

2021.05.08. 19:44

Gulácsiék vereségével bajnok a Bayern München

Sorozatban kilencedik bajnoki elsőségét gyűjtötte be Németországban a Bayern München labdarúgócsapata.

Dortmund, 2021. május 8. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa (b) és Manuel Akanji, a Borussia Dortmund játékosa (j) a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. május 8-i mérkõzésén. MTI/AP POOL/MARTIN MEISSNER / POOL

Forrás: MTI / AP

Fotó: Martin Meissner

A müncheniek sikere azt követően lett biztos, hogy a Bundesliga 32. fordulójának szombati játéknapján egyetlen üldözője, a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 3–2-re kikapott a Borussia Dortmund vendégeként.

A lipcseiek a második félidőben kétgólos hátrányukat ledolgozva egyenlítettek, de Jadon Sancho góljával végül a hazaiak diadalmaskodtak. A Lipcse harmadik magyarja, Szoboszlai Dominik sérülése miatt továbbra sem mutatkozhatott be.

A listavezető Bayern története 31. bajnoki címét ünnepelheti,

az egymást követő kilencedik elsőségével beállította a Juventus rekordját az öt európai élbajnokságot tekintve. Thomas Müller és David Alaba Bundesliga-rekordot jelentő tizedik bajnoki címét szerezte.

Bundesliga, 32. forduló

Borussia Dortmund–RB Leipzig 3-2 (1-0)

TSG 1899 Hoffenheim–Schalke 04 4-2 (0-2)

Werder Bremen–Bayer Leverkusen 0-0

VfL Wolfsburg–Union Berlin 3-0 (1-0)

Bayern München–Borussia Mönchengladbach (cikkünk idején még tart)

pénteken játszották: VfB Stuttgart–Augsburg 2-1 (1-0)

vasárnap játsszák: 1. FC Köln–Freiburg 13.30, Eintracht Frankfurt–FSV Mainz 05 15.30, Hertha BSC–Arminia Bielefeld 18.00

Forrás: MTI

Borítókép: Gulácsi Péter a Borussia Dortmund ellen véd a mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!