NBA

2018.03.21. 10:27

Győzelmi sorozatok szakadtak meg

A Portland Trail Blazers 13, míg az Oklahoma City Thunder hat győztes mérkőzés után kapott ki az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján.

Oklahoma City Thunder coach Billy Donovan gestures during an NBA Global Games match against the Brooklyn Nets at the Mexico City Arena, on December 7, 2017, in Mexico City / AFP PHOTO / PEDRO PARDO

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Pedro Pardo

A Portlandet a ligaelső Houston állította meg, melyben James Harden 42, míg Chris Paul 22 pontot szerzett. A Rockets sorozatban a hatodik győzelmét aratta, a legutóbbi 24 találkozójából a 23. mérkőzését nyerte meg. A Trail Blazers kulcsemberei közül Damian Lillard és CJ McCollum sem remekelt: ketten összesen 28 pontot szereztek, 12 triplakísérletükből pedig egy sem volt sikeres. A Portland legutóbbi húsz hazai összecsapása közül a másodikat veszítette el.

Az Oklahoma City Bostonban szerepelt, s egészen az utolsó pillanatokig úgy tűnt, folytatódik a csapat kiváló sorozata, ám Marcus Morrisnak 1.2 másodperccel a lefújás előtt dobott hárompontosával 100-99-re a Celtics nyert. A vesztes csapatban Russell Westbrook 27 ponttal, nyolc lepattanóval és kilenc assziszttal zárt. A mérkőzés utolsó dobása a Thunder meghatározó játékosáé volt, de triplája célt tévesztett. A Celtics javított márciusi mutatóján, a nyolcadik fellépésén negyedszer győzött.

A Toronto Raptors a negyedik negyedben kerekedett az Orlando Magic fölé, a záró játékrészben a vesztes házigazdák tíz pontot szereztek, a mezőnyből 19 dobásukból három volt sikeres.

Anthony Davis 37 ponttal – a mezőnyből 21 kísérletéből 15 bizonyult eredményesnek -, Rajon Rondo 19 ponttal, 14 gólpasszal és kilenc lepattanóval segítette tízpontos hazai győzelemhez a New Orleans Pelicans gárdáját.

Sorozatban negyedik mérkőzését veszítette el a Los Angeles Clippers, amely az egymást követő hatodik összecsapáson sem tudta legyőzni a Minnesota Timberwolves gárdáját.

Dennis Schroder számára egyéni csúcsot jelentett a 41 pont, csapata, az Atlanta pedig öt ponttal nyert a Utah vendégeként. Ezzel megszakadt a Hawks hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata, míg a Jazz kilenc győztes találkozót követően maradt alul.

Sorozatban kilencedik mérkőzésén – ebből a negyedik hazain – kapott ki a Phoenix Suns, amelyet a vendég Detroit Pistons győzött le 27 ponttal.

Eredmények:

Orlando Magic-Toronto Raptors 86-93

Boston Celtics-Oklahoma City Thunder 100-99

Minnesota Timberwolves-Los Angeles Clippers 123-109

New Orleans Pelicans-Dallas Mavericks 115-105

Utah Jazz-Atlanta Hawks 94-99

Phoenix Suns-Detroit Pistons 88-115

Portland Trail Blazers-Houston Rockets 111-115

Borítókép: Billy Donovan, az Oklahoma edzője nem lehet felhőtlenül boldog.

AFP / Pedro Pardo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!