az elődöntő után

2018.04.26. 15:33

Heynckes szerint megajándékozták az ellenfelet

Jupp Heynckes, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint ajándékokat adtak a Real Madridnak, a saját helyzeteikkel pedig nem tudtak élni a szerdai Bajnokok Ligája-elődöntőben, melyen a vendégek 2-1-re győztek.

25 April 2018, Germany, Munich: Soccer, Champions League, knockout round, semi-final, first-leg, Bayern Munich vs. Real Madrid. Munich's manager Jupp Heynckes speaking to James Rodriguez. Photo: Matthias Balk/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Matthias Balk

„Az első és a második kapott gól is teljesen elkerülhető lett volna” – szögezte le az elődöntős párharc első összecsapása utáni sajtótájékoztatón, de kiemelte azt is, hogy a BL-nek ebben a szakaszában nem szokott egy csapatnak annyi helyzete lenni, mint amennyi nekik volt.

Arjen Robben és Jerome Boateng sérüléséről és korai kiválásáról azt mondta: „ha két ilyen fontos játékos cserét kér, az azt jelenti, hogy komoly bajuk van”.

A jövő heti visszavágóról úgy vélekedett, ismét helyzeteket kell kialakítaniuk, de ezeket most már értékesíteniük is kell.

„Csak a második mérkőzés után következik a számvetés. A Real Madrid nyilvánvalóan komoly előnybe került, de mi

nem érdemeltünk vereséget, a mérkőzést megnyerhettük volna, emiatt vagyok optimista a visszavágót illetően”

- tette hozzá, emlékeztetve rá, hogy a mostani idényben születtek „atipikus eredmények”, és szerda este kiderült, hogy a Real Madrid is sebezhető.

Zinédine Zidane, a madridiak trénere szerint bár kedvező eredményt értek el, a második mérkőzésnek máshogyan kell majd nekiállniuk, mint a Juventus elleni negyeddöntős párharc visszavágójának, melyet otthon 3-1-re elveszítettek.

„Nehéz meccs volt, különösen az elején nem igazán tudtuk kihozni a labdát. Nagyon jó eredmény született, egyáltalán nem egyszerű úgy idejönni, hogy nyerünk, de minekünk sikerült. Úgyhogy elégedett vagyok.

Labda nélkül sok gondunk volt, de ez itt normális”

- értékelt a francia vezetőedző.

A szerdai találkozón Joshua Kimmich a jobb oldalon elfutva szerzett vezetést a hazaiaknak úgy, hogy a várt beadás helyett kapura lőtt, majd Marcelo a szünet előtt egyenlített egy 16-oson kívüli váratlan lövéssel. Aztán a második félidőben a csereként pályára lépő Marco Asensio pontosan zárt le egy labdaeladásból indult gyors kontratámadást.

„Amikor huszonöt nagy kvalitású játékosból áll a kereted, mindig választanod kell közülük, és ez így lesz a továbbiakban is” – reagált Zidane arra, hogy cserejátékos döntötte el a mérkőzést.

A visszavágót jövő kedden rendezik. A továbbjutó a Liverpool-AS Roma párharc győztesével mérkőzik meg a döntőben. Az angol csapat 5-2-es előnnyel utazik az olasz fővárosban szerdán sorra kerülő mérkőzésre.

Borítókép: Jupp Heynckes magyaráz a Real korábbi játékosának, James Rodrigueznek a BL-párharc első mérkőzésén

AFP / DPA / Matthias Balk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!