Európa Liga

2018.07.19. 20:59

Kikapott a Fradi, továbbjutott az Újpest!

1-0-ra győzte le a Ferencvárost a Makkabi Tel-Aviv csapata, míg az Újpest gólzáporral biztosította be a továbbjutását az azeri Neftc ellen.

Budapest, 2018. július 12. A ferencvárosi Fernando Gorriarán és az izraeli Ejtan Tibi a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében játszott Ferencváros - Makkabi Tel-Aviv mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. július 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Ferencváros kiesett a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójában, mivel hazai döntetlenjét követően a csütörtöki visszavágón 1-0-ra kikapott az izraeli Makkabi Tel-Aviv vendégeként, így 2-1-es összesítéssel búcsúzott.

Az első játékrészben kiegyenlített, de igencsak kemény mérkőzést láthatott a közönség. Sok durva belépő szakította meg a játékot, egy ízben pedig a nagy hőség miatt ivószünet is volt. Nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni, a legközelebb a Ferencváros egyik nyári új szerzeménye, Finnbogason járt a gólhoz, de pár centit tévedett. A túloldalon viszont Atar nem hibázott, egy pazar lövéssel vezetést szerzett csapatának a játékrész hajrájában.

Noha a magyar csapatnak lett volna szüksége gólra, hogy kiharcolja a hosszabbítást, a folytatásban mégis az izraeli együttes játszott nagy fölényben, és sokkal jobban.

A Makkabi csak azért nem döntötte el végleg a párharc sorsát, mert Dibusz háromszor is bravúrral védett, kétszer pedig a kapufa mentette meg a zöld-fehéreket az újabb góltól. A hajrára sem változott a helyzet, a hazaiak támadtak a továbbjutást bebiztosító gólért, s nem a Ferencváros az egyenlítésért. Ennek ellenére a zöld-fehéreknek a hosszabbításban megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, de Blazic óriási helyzetben az égbe rúgta a labdát, így végül az eredmény nem változott, azaz a Makkabi 2-1-es összesítéssel ejtette ki a Ferencvárost, amelynek a visszavágón esélye sem volt a győzelemre.

Viszonylag hamar ledolgozta az idegenben összeszedett kétgólos hátrányát az Újpest: a 19. percben a csapatkapitány Litauszki Róbert egy szöglet után fejjel volt eredményes, majd két perccel később a montenegrói Bojan Sankovic lőtt 25 méterről hatalmas gólt a jobb felső sarokba.

A hazaiak még a szünet előtt tovább növelhették volna az előnyüket, ám Novothny Soma fejese a keresztlécen csattant.

A fordulás után gyorsan újabb gólt szereztek a hazaiak: Nwobodo megindulásánál a bakuiak kapusa még nagy bravúrral védett, ám a kipattanót Zsótér Donát belőtte az üresen maradt kapuba.

A végig nagy fölényben futballozó újpestiek helyzete a 65. percben még kényelmesebbé vált, ugyanis egy szép egyéni akció végén Obinna Nwobodo is eredményes volt.

A folytatásban is mezőnyfölényben játszott Nebojsa Vignjevic együttese, amely az idegenbeli vereséget követően magabiztos játékot nyújtva, megérdemelten jutott a második fordulóba.

Borítókép: MTI Fotó/ Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!