nem embernek való

2018.07.20. 10:26

Klopp szerint hullákat termel majd a szezon

Jürgen Klopp, az FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, a zsúfolt hazai és nemzetközi versenynaptár miatt a klubok a túlhajtott játékosok „csontjait fogják összegyűjteni” az idény során.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts on the pitch after the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018. Real Madrid defeated Liverpool 3-1. / AFP PHOTO / Paul ELLIS

Fotó: AFP

Az 55 csapatos válogatott sorozat, a Nemzetek Ligája új kihívás elé állítja majd az egyesületeket is, a nemzeti csapatok szeptembertől novemberig játsszák a csoportmeccseket, jövő júniusban pedig következik a döntő.

„Nagyon kemény feladat lesz megfelelni ennek az új kihívásnak. A jövőben ezen változtatni kell.

Először játszanak a világbajnokságon, majd a Nemzetek Ligájában, jövő nyáron a Nemzetek Ligája döntőjében, ez őrület” – fogalmazott a Bajnokok Ligája-döntős gárda német trénere.

„Most minden olyan fontos a futballban, a végén majd többé-kevésbé az marad, hogy összegyűjtsük a csontjaikat”

- mondta keserűen a játékosokról Klopp.

Az FC Liverpool jelenleg az Egyesült Államokban edzőtáborozik, vasárnap – a Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési torna keretében – Klopp volt csapatával, a Borussia Dortmunddal csap össze.

Borítókép: AFP PHOTO / Paul Ellis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!